Fond de urgenta pentru Ucraina

Fond de urgenta pentru Ucraina

Martie 2022
Finalizat
În data de 24.02.2022, Rusia a invadat Ucraina. Milioane de ucraineni au avut de înfruntat un dublu război: războiul de afară, cu soldați reali, bombe și raiduri aeriene și războiul cu boala. Răniții. Bolnavii cronici. Familiile lor. Cadrele medicale. Resursele medicale deveneau din ce în ce mai puține, cererile de ajutor se înmulțeau de la o zi la alta. După o lună de la începerea războiului, Organizația Mondială a Sănătății a identificat 64 de spitale atacate, inclusiv spitale de copii și maternități.
 
Fondul de Urgență pentru Ucraina a fost creat pentru acest scop - pentru a-i ajuta pe pacienții și familiile lor, pe cei care au de înfruntat acest dublu război. Războiul de afară și războiul cu boala. Pentru medicamente, echipamente medicale sau pentru resursele necesare pentru a-și continua tratamentul și a lupta pentru viața lor. 
 
Ce a făcut Dăruiește Viață?
A identificat nevoi punctuale, de la firul ierbii, pentru a răspunde cu sprijin. Am păstrat legătura cu mai multe contacte din Ucraina pentru a obține un necesar și a redirecționa ajutorul nostru acolo unde este oamenii aveau cea mai mare nevoie. 
 
Calendarul implicării noastre aici
 
În total, am realizat 6 transporturi cu echipamente și materiale medicale către Ucraina (peste 19 tone echipamente, grupate în 103 paleți și 7 camioane) și am ajuns în 9 locații. Valoarea totală a Fondului de Urgență a depășit 940.000 euro (fonduri strânse din donații și sponsorizări, dar și sponsorizări directe în produse și echipamente). 
 
#solidaritate
#omlângăom
 

Implică-te și tu!

Fie că ești persoană fizică sau juridică, poți ajuta.