Cu gândul la cei care rămân în Ucraina

Cu gândul la cei care rămân în Ucraina

2 mar 2022 | 6 min
General

Zeci de mii de ucraineni au de înfruntat un dublu război: războiul de afară, cu soldați reali, raiduri aeriene și războiul cu boala. Bolnavii cronici care ajung în spitale cu diferite afecțiuni. Copii și adulți cu boli grave precum cancerul. Familiile lor. Cadrele medicale. Răniții. Doctorii. Asistentele. Infirmierele.

 

Ce face Dăruiește Viață

Sunt cei care pleacă. Dar sunt și cei care rămân. Pentru cei care au rămas în Ucraina, căutăm resurse, medicamente și echipamente medicale pentru a-i ajuta să lupte pentru viața lor.

  • Identificăm nevoi punctuale din spitale pentru a răspunde cu sprijin în mod eficient.
  • Căutăm cele mai bune căi care să funcționeze pentru a răspunde nevoilor din zona medicală pe perioada războiului din Ucraina.
  • Vrem să dezghețăm procedurile și să oferim autorităților din România soluția pentru a genera un impact și mai mare.

 

1 Martie

Am primit primele cereri și liste de nevoi care cuprind de la paracetamol și antibiotice până la catetere și sisteme de transfuzii de sânge.

Am lansat campania Fond de Urgență pentru Ucraina cu mai multe posibilități de implicare: pentru persoane fizice (donații online și în contul bancar RO83 INGB 0000 9999 0452 2430) și pentru companii (sponsorizări la acest link).

Am colaborat cu Natalia, care a venit din Ucraina, iar acum este cu gândul la cei care au rămas pe front. Ne ajută cu crearea unor legături cu autoritățile și spitalele de acolo pentru a identifica nevoile lor, ne sprijină cu traducerea documentelor și cu vești din țara ei.

 

gs7hzsnueAuDd9GZY.avif

Credit foto: Yegor Mescheryakov

 

2 Martie

Continuăm discuțiile la birou cu Natalia și Pavel, un alt ucrainian care ne-a trimis o listă cu medicamente. 3 solicitări oficiale (Kyiv, Cernăuți, Odesa) și 17 paleți în pregătire. Procedurile devin mai clare: modalitatea de transport până la graniță și exportul.

 

auSyzadvFeaYTv5mH.avif

 

Numărul de răniți crește, iar resursele pe care le au spitalele scad de la oră la oră.

Am strâns 4200 euro în 24 de ore de la persoane fizice și mai multe companii ne-au scris să ne ofere sprijinul. Mulțumim că sunteți alături de Ucraina în aceste zile.

 

3 Martie

22 de paleți cu medicamente sunt în drum spre Cernăuți.

 

nKZmvD2ex3ztGkfcs.avif

 

Încă 3 cereri oficiale, dintre care una pentru un centru medical dedicat copiilor, primită prin intermediul corespondenței cu Tabletochki charity foundation, un ONG din Ucraina care strânge fonduri pentru copiii bolnavi de cancer, și cu ALSAC, care facilitează legătura cu cei de acolo.

 

4 Martie

Cei 22 de paleți au ajuns la Cernăuți. Medicamentele au fost distribuite către spitalele cu cele mai urgente nevoi din orașele afectate de conflict, inclusiv Kyiv.

 

EGCCHssLsx9Bsw5fG.avif

 

10 Martie

Primim liste peste liste. Nevoile sunt imense, dar chiar și un gest mic poate însemna mult pentru răniții în război, pacienții cu boli cronice, cadrele medicale. Pregătim al doilea transport către Ucraina.

 

16 Martie

Două camioane au ajuns astăzi în Ucraina:

  • Consumabile spitalizare și chirurgie (comprese, catetere, sonde, perfuzoare, seringi, branule, bandaje, fire de sutură)
  • Instrumente & echipamente de prim ajutor (tărgi, atele, pansamente, kit de resuscitare)
  • Materiale de protecție (măști, mănuși, halate)
  • Dezinfectanți de uz general
  • Dezinfectanți chirurgicali
  • Medicamente de primă urgență
  • Medicamente pentru boli cronice
  • Paturi

Natalia, voluntara din Ucraina care vine la birou și ne ajută, a primit vestea cu lacrimi în ochi. Mulțumim donatorilor, sponsorilor și partenerilor noștri. 

 

ytDQFihvHMmeXsacz.avif

 

18 Martie

Medicamentele, consumabilele și dispozitivele medicale au fost distribuite către 3 spitale importante din Kyiv.

O imagine din hubul din Kyiv unde au fost recepționate:

 

XaBJRRJAmgHpRRxBC.avif

 

31 Martie

Al treilea transport conține medicamente, consumabile și instrumente medicale. Încărcarea celor două camioane cu 24 de paleți care vor ajunge la Dunaivtsi:

 

DXyrnQpagfqmFHsXT.avif

 

Un mesaj de la Viktor Yatsyk, medic și consilier al primarului din Kyiv prin care mulțumește donatorilor și sponsorilor, pentru că s-au alăturat inițiativei noastre de a sprijini spitalele din Ucraina. Videoul este disponibil la acest link.

 

pND9bbuvi4FudKnTC.avif

 

1 Aprilie

Cele două camioane au ajuns în Ucraina și au fost preluate de autoritățile din Dunaivtsi.

 

NqXvJhj2PrbMX2JP7.avif

 

12 Mai

Al patrulea transport a ajuns în Ucraina și a fost preluat de Serhiy Prytula Charitable Foundation.

 

GWtwRiq7bd5EK6Jb7.avif

 

Un camion, 11 paleți, 4 tone de materiale medicale, materiale tactice, corturi și echipamente medicale. Acestea au fost distribuite către Batalionul Azov, organizația Hospitallers, Kharkiv și alte zone cu nevoi medicale urgente.

 

LBh5bjJPG3yFNAbLB.avif

 

Continuăm să strângem fonduri și vom actualiza acest articol pe măsură ce înaintăm cu acțiunile noastre. Mulțumim pentru încredere.

 

19 Iulie

Am strâns fonduri pentru al cincilea transport către Ucraina. Un camion cu 9 paleți care conțin în mare parte medicamente, dar și fotolii rulante, un sistem de ventilație mecanică și sisteme de fixare externă a fracturilor. Acestea au ajuns la Ukraine XXI Charitable Foundation și distribuite în Kyiv și Kharkiv.

 

CiGQSHG3kxP6wnEbP.avif

 


Donează pentru o șansă la viață

lei = 10 acțiuni