Termeni și condiții

Despre platforma de donație:

Site-ul www.daruiesteviata.ro găzduiește și platforma online de strângere de fonduri, pentru proiecte din domeniul sănătății, a asociației Dăruiește Viață, cu sediul în București, Calea 13 Septembrie, nr. 105, bloc 101, sc. 1, et. 6, ap. 25, sector 5, înregistrată la Registrul Asociațiilor și Fundațiilor sub nr. 1907/A/2012, CUI 30563375.

Achiziționarea de acțiuni:

Valoarea donațiilor se măsoară în acțiuni.

Pentru donații în lei, 1 acțiune = 10 lei.

Pentru donații în EURO, 1 acțiune = 2.2 EURO

Achiziția acțiunilor se face prin intermediul platformei online prin transfer bancar sau SMS, fiecare persoană primind în urma donației un certificat de acționar în variantă electronică, dacă avem adresa sa de e-mail, și denumirea de acționar sau investitor al Bursei de Fericire.

Calitatea de acționar este accesibilă atât persoanelor fizice, cât și celor juridice care doresc să investească în proiectele dedicate centrelor oncologice din țară.

Acțiunile nu au valoare de piață și nu pot fi tranzacționate la comercianți sau în alte rapoarte de schimb (dividende, schimb valutar etc.). De fiecare dată când face o donație, investitorul primește un certificat de acționar cu valorea acțiunilor cumpărate în data în care a făcut donația. Pe certificat va apărea data la care au intrat banii în bancă.

Pentru companii:

Pe site-ul www.daruiesteviata.ro orice companie poate completa contractul de sponsorizare pentru redirecționarea a 20% din impozitul pe profit cu toate datele necesare. Datele vor rămâne înregistrate, în așa fel încât, la următoarea accesare, după introducerea CUI-ului, contractul va fi completat automat cu datele societății comerciale, acționarul la bursă putând face modificări doar în caz de nevoie.

După descărcarea contractului online, acesta va primi și un e-mail cu contractul atașat, în care va completa suma și data sponsorizării, urmând să îl trimită retur la info@daruiesteviata.ro. Contravaloarea contractului de sponsorizare se achită prin bancă, în contul Asociației Dăruiește Viață.

După ce investitorul efectuează plata corespunzătoare contractului de sponsorizare, va primi după maxim o săptămână, pe e-mail, un certificat de acționar cu numărul de acțiuni achiziționate la data respectivă. Pe site-ul www.daruiesteviata.ro cumulul acțiunilor se face după CUI. Fiecare acționar se va regăsi la secțiunea "Acțiunile tale"

Pentru persoane fizice:

Orice persoană poate cumpăra acțiuni pe site. În cazul unei donații prin card sau PayPal – imediat după efectuarea plății va primi un certificat de acționar cu numărul de acțiuni achiziționat în ziua respectivă.

În cazul unei investiții lunare, banii vor fi reținuți din cont în fiecare lună și investitorul va primi lunar un e-mail cu numărul de acțiuni achiziționate, plus un certificat de acționar. În primul e-mail, în care devine investitor lunar, investitorul va primi un cod de dezabonare, pe care îl poate folosi oricând dorește să se dezaboneze. În cazul în care nu mai are codul, investitorul poate intra pe site-ul daruiesteviata.ro – la secțiunea "Investește". Sub căsuța “Investește” este scris "Vreau să mă dezabonez". Aici puteți cere să vi se furnizeze un cod nou accesând butonul "Nu găsesc codul. Retrimite-l pe e-mailul cu care m-am abonat".

Pentru persoanele care redirecționează 2%:

Orice persoană care descarcă formularul 230 sau 200 de pe platforma www.daruiesteviata.ro și își lasă adresa de e-mail va primi Certificatul Onorific de Acționar. Acesta nu are valoare în acțiuni, pentru că administrațiile financiare nu oferă date despre cine a redirecționat 2%, iar suma încasată de Asociația Dăruiește Viață este pentru toate formularele care ajung la acea administrație financiară.

Pentru persoanele care donează prin SMS:

Dacă o persoană donează timp de 7 luni consecutiv prin SMS și ne-a oferit adresa de mail în momentul în care a fost sunată, devine acționar cu 5 acțiuni (2,5 euro acțiunea) și va primi o dată la șapte luni câte 5 acțiuni, atâta timp cât își păstrează abonamentul la fericire. Orice persoană care a donat prin SMS pentru cauza noastră mai puțin de șase luni va primi un certificat onorific de acționar – fără valoare în acțiuni. Această funcționalitate este în curs de implementare.

Vizualizarea acțiunilor deținute pe site:

Fiecare acționar își poate vedea numărul de acțiuni achizițonate pe site în secțiunea "Acțiunile tale". În momentul în care se introduce numele pentru un investitor, o persoană fizică sau o companie, apare numărul de acțiuni deținute.

Alocarea acțiunilor pe proiecte:

Alocarea acțiunilor într-un proiect se face în funcție de momentul în care a fost făcută investiția, pe perioada derulării proiectului.

Un acționar poate avea o parte din bani alocată pe un proiect și o altă parte nealocată sau alocată pe un alt proiect. Această alocare va fi vizibilă pe site, la secțiunea "Acțiunile tale".

Vizitarea, folosirea sau achiziția acțiunilor prin platforma noastră implică acceptarea condițiilor de utilizare ce vor fi detaliate mai jos, ele fiind considerate a constitui prevederi minimale aplicabile. Utilizarea platformei se supune de drept prevederilor legislației în vigoare.

Campanii:

Orice persoană poate să își construiască pe site-ul daruiesteviata.ro o campanie de strângere de fonduri pentru proiectele în curs de desfăsurare ale Asociației Dăruiește Viață. Este necesar ca persoana respectivă să își facă un cont pe www.daruiesteviata.ro pentru a-și putea administra pagina de campanie. Campaniile pot fi individuale sau de grup. În cazul campaniilor de grup, mai multe persoane primesc e-mailuri și pot administra o campanie.

Există un text și o serie de fotografii prestabilite din care persoana respectivă poate alege, dar aceasta își poate încărca și propria fotografie și poate adapta textul după plac. De asemenea, organizatorul campaniei își va stabili o sumă pe care urmează să o strângă din donații online în minim 30 de zile de la demararea campaniei. Numele campaniei depinde de imaginația fiecăruia.

După ce a fost creată, campania aceasta va fi aprobată de către un administrator al site-ului, în 24 de ore, iar inițiatorul campaniei va fi informat pe e-mail în momentul în care i-a devenit activă acțiunea de strângere de fonduri. Pe parcursul campaniei, inițiatorul va primi o serie de mailuri cu statusul demersurilor.

campanii.text4

Cadouri:

Pe site-ul www.daruiesteviata.ro există o serie de obiecte cadou, pe care investitorul persoană fizică le poate primi în schimbul unei donații minime indicate pe site. Aceste obiecte nu sunt destinate comercializării. Scopul lor este de promovare a activității Dăruiește Viață, 100% din bani fiind investiți în proiectele de dotare a centrelor oncologice.

Ne rezervăm dreptul de a efectua modificări ale acestor Termeni și condiții, precum și orice modificări ale site-ului www.daruiesteviata.ro fără o notificare prealabilă. Accesând pagina Termeni și condiții, puteți citi întotdeauna cea mai recentă versiune a acestor prevederi.

Termeni:

Pe tot cuprinsul prezentului document, următorii termeni se traduc astfel:

Site: portalul care aparține și este administrat de Dăruiește Viață, care se află la adresa www.daruiesteviata.ro

Conținutul site-ului: orice material și informație publicate pe site sub orice formă - text, fotografii, grafică, audio, video;

Utilizator: persoană care accesează site-ul și care a acceptat termenii şi conditiile de utilizare ale prezentului site;

Utilizare abuzivă: utilizarea site-ului fără respectarea reglementărilor şi legislației în vigoare sau în orice alt mod care poate aduce prejudicii asociației.

Conținutul site-ului, Drepturile de autor (Copyright):

Platforma www.daruiesteviata.ro conține texte și rapoarte proprii sau materiale informative realizate cu sprijinul partenerilor Asociației Dăruiește Viață.

Conținutul site-ului www.daruiesteviata.ro este prezentat cu bună credință. Fiecare utilizator accesează conținutul platformei pe propria răspundere, iar Asociația Dăruiește Viață nu poate fi considerată vinovată pentru nicio urmare negativă ce ar putea rezulta din uz. Accesarea platformei www.daruiesteviata.ro este permisă persoanelor de orice vârstă. Nu ne asumăm responsabilitatea donațiilor efectuate de persoane sub vârsta de 18 ani.

Conținutul site-ului www.daruiesteviata.ro (text, imagini, material video existent pe site și în codurile de programare) sunt proprietatea intelectuală a Asociației Dăruiește Viață și sunt protejate prin Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.

Aceste materiale pot fi copiate sau reproduse numai cu menționarea sursei (Asociația Dăruiește Viață).

Persoanele care observă încălcarea acestor reguli pe site sunt rugate să ne informeze la adresa info@daruiesteviata.ro

De la regulile de mai sus fac excepție materialele disponibile în secțiunea "Promovează-ne".

Sigla și logo-ul sunt proprietatea exclusivă a Asociației Dăruiește Viață și nu pot fi copiate și reproduse fără acordul scris al asociației.

Linkuri către alte domenii web:

Platforma www.daruiesteviata.ro conține linkuri către alte site-uri, acestea fiind afișate în secțiunea "media" cu bună credință, în urma unei monitorizări interne. Asociația Dăruiește Viață nu este responsabilă pentru conținutul unor site-uri din afara platformei www.daruiesteviata.ro. Conexiunea la conținutul aflat în afara platformei se realizează pe propria răspundere a utilizatorului.

Prelucrarea datelor cu caracter personal:

Asociația Dăruiește Viață este înregistrată la ANSPDCP ca operator de date cu caracter personal nr. 2112/2013, având calitatea de a prelucra datele cu caracter personal (date de identitate, date de stare civilă, adresă, telefon, profesie, loc de muncă, situație familială, situație economică și financiară, date privind starea de sănătate și alte asemenea date) ale beneficiarilor (copii, membri ai familiilor acestora), în sensul stocării acestor date și al transmiterii lor către autorități ale statului sau private care au competență în soluționarea problemelor beneficiarilor, în scopuri de acordare de protecție și asistență socială, în conformitate cu prevederile Legii 677/2001 pentru protecția persoanelor, cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date.

Conform legii anterior menționate, beneficiarii au dreptul de acces, de intervenție asupra datelor și de a nu fi supuși unor decizii individuale. Totodată, au dreptul să se opună prelucrării datelor personale și să solicite ștergerea datelor în scris, la adresa de e-mail: info@daruiesteviata.ro.

Politica de confidențialitate:

Datele cu caracter personal vor putea fi dezvăluite fără consimțământul utilizatorului în caz de litigii/dispute privind fraudele la plată către următorii destinatari: băncile implicate în plățile online, organismele internaționale de carduri și furnizorii de servicii/produse, respectiv conform legii, către instituțiile abilitate.

În conformitate cu dispozițiile Legii nr. 677/2001, donatorii noștri au următoarele drepturi:

Dreptul la informare (art. 12)

Dreptul la acces la date (art. 13) - dreptul de a obține, la cerere și în mod gratuit, pentru o solicitare pe an, confirmarea că datele care îi privesc sunt sau nu sunt prelucrate de operatorul de date.

Dreptul la intervenție (art. 14) - dreptul de a solicita operatorului de date, printr-o cerere scrisă și în mod gratuit, următoarele:

rectificarea, actualizarea, blocarea sau ștergerea datelor incomplete, inexacte sau prelucrărilor nelegale;

transformarea datelor personale nelegale în date anonime;

notificarea terților cu privire la operațiunile prevăzute la lit. a) si b).

Dreptul la opoziție (art. 15) - dreptul de a se opune, în mod gratuit și printr-o cerere scrisă, din motive întemeiate și legitime legate de situația sa particulară, ca datele care îi vizează să facă obiectul unei prelucrări.

Dreptul de a se adresa justiției (art. 18) - dreptul de a se adresa justiției pentru apărarea drepturilor garantate de lege și care au fost încălcate.

Dreptul de a face plângere la autoritatea de supraveghere (art. 25).

Donații:

Donația prin card

În cazul plății prin card, aceasta se face securizat, prin intermediul platformei www.daruiesteviata.ro. Pentru folosirea acestei metode, donatorul are posibilitatea să selecteze suma pe care dorește să o doneze și care se va retrage de pe cardul bancar indicat de donator. În urma donației, acționarul va fi introdus în baza de date a acționarilor Bursei de Fericire și va fi informat periodic despre proiectele derulate și stadiul acestora.

În utilizarea donației prin card, acționarul se angajează că va furniza informatii reale, corecte, actuale și complete.

În situația în care considerăm că această obligație a fost încălcată, ne rezervăm dreptul de a-i bloca accesul, pe perioadă determinată sau nedeterminată, fără nicio notificare prealabilă.

Donația prin Paypal

În cazul plății prin Paypal, utilizatorul este direcționat spre contul personal Paypal, unde va efectua donația. Pentru folosirea acestei metode, utilizatorul trebuie să aibă la momentul donației un cont Paypal.

Pentru folosirea acestei metode, donatorul are posibilitatea să selecteze suma pe care dorește să o doneze și care se va retrage din contul Paypal. În urma donației, utilizatorul va fi introdus în baza de date a acționarilor Bursei de Fericire și va fi informat periodic despre proiectele derulate și stadiul acestora.

Donația prin transfer bancar

Donația prin transfer bancar se va efectua în unul dintre conturile Asociației Dăruiește Viață:

RO08 INGB 0000 9999 0317 5286 (pentru donație în lei) și

RO68 INGB 0000 9999 0471 5148 (pentru donație în euro)

deschise la banca: ING Bank, sucursala București

Înregistrarea în calitate de acționar pe platforma www.daruiesteviata.ro se va realiza în decurs de o săptămână de la donație, iar donatorul va beneficia de aceleași beneficii ca un donator cu cardul. În cazul în care donatorul ne va comunica în scris, pe adresa de e-mail info@daruiesteviata.ro, efectuarea donației prin transfer bancar, precum și datele sale de contact, numărul de telefon și adresa de e-mail, acestea vor fi introduse în baza de date a acționarilor Bursei de Fericire și el va fi informat periodic despre proiectele derulate de noi și stadiul acestora.

Donația prin SMS

Se poate face o donație lunară cu un SMS la 8844, cu mesajul 'SPITAL'. Numărul este valabil în rețelele Vodafone, Orange și Telekom. Astfel, lună de lună, 2 euro (care se vor regăsi în factură) vor fi opriți de către operatorul de telefonie mobilă și direcționați către Asociația Dăruiește Viață. Dacă utilizatorul dorește să nu mai doneze, este de ajuns să trimită un SMS la 8844, cu mesajul 'SPITAL STOP'. Același mecanism este valabil și pentru numărul 8864, pentru o donație lunară de 4 euro.

Mesaje și informări:

Acționarii înregistrați ai platformei www.daruiesteviata.ro pot primi în mod ocazional notificări de la site, de la Asociația Dăruiește Viață sau de la sponsorii și partenerii acesteia, doar în cazul unei comunicări legate de platforma www.daruiesteviata.ro. Dacă acționarul nu dorește să primească asemenea mesaje, ne poate notifica la adresa info@daruiesteviata.ro.

Litigii:

Legile române vor guverna Termenii și condițiile de mai sus și orice dispută de orice fel care ar putea să apară între utilizator și Asociația Dăruiește Viață. În cazul unor eventuale conflicte între Asociația Dăruiește Viață și donatorii săi, se va încerca mai întâi rezolvarea acestora pe cale amiabilă, în minim 30 de zile lucrătoare.

Dacă rezolvarea pe cale amiabilă nu va fi posibilă, conflictul va fi soluționat de instanța competentă în conformitate cu legile române în vigoare.

Diverse:

Dacă oricare dintre clauzele de mai sus va fi găsită nulă sau nevalidă, indiferent de cauză, aceasta nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze. Odată cu lansarea donației, utilizatorul va accepta fără obiecțiuni Condițiile și termenii de utilizare, valoarea acestora fiind aceeași cu un contract valabil încheiat.

Dacă rezolvarea pe cale amiabilă nu va fi posibilă, conflictul va fi soluționat de instanța competentă în conformitate cu legile române în vigoare.

Prin acordul său pentru Termenii și condițiile de mai sus, donatorul își asumă în totalitate drepturile și obligațiile ce decurg din accesarea platformei www.daruiesteviata.ro.

Pentru orice detalii sau neclarități, vă rugăm să ne contactați pe e-mail la adresa info@daruiesteviata.ro sau la 0729 999 777.