Vizita membrilor AmCham România la #NoiFacemUnSpital

Vizita membrilor AmCham România la #NoiFacemUnSpital

12 iun 2023 | 3 min
General

Vineri, 9 iunie, membrii Camerei de Comerț Americane în România, AmCham Romania, au vizitat #NoiFacemUnSpital. Le-am povestit cum am început, unde suntem și cum continuăm Spitalul de Copii și am organizat tururi ghidate de Raluca Șoaita, arhitecta proiectului, Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu, fondatoarele Dăruiește Viață.

De asemenea, le-am prezentat care sunt modalitățile prin care companiile pot susține acest proiect pe termen lung: prin redirecționarea a 20% din impozitul pe profit / venit sau cu fondurile rămase nealocate pentru sponsorizare anul trecut, prin completarea contractului pe site-ul nostru și depunerea la ANAF a Declarației 177. Detalii aici.

DSC_1243.jpg

AmCham Romania ne-a susținut și în campania de redirecționare a 3,5% din impozitul pe venit prin articole publicate pe site și includerea lor în newslettere. Mulțumim pentru implicare. Și datorită vouă ne-am depășit targetul și am avut 21.460 de formulare.

Cine a mai participat la eveniment?

Alături de noi, au fost și domnul Daniel Buzatu, managerul Spitalului Marie Curie, domnul Dr. Radu Tăbăcaru, Șeful Secției de Terapie Intensivă, domnul Dr. Eugen Oleineac, medic specialist ATI, doamna Gabriela Mavrodin, Asistent medical șef Secția de Oncopediatrie, dar și pacienți alături de părinții lor, care au văzut Spitalul pentru prima dată.

 

DSC_1348.jpg

 

Poate vă aduceți aminte de Sofia și de Mădălina, mama ei, a căror poveste am spus-o în cadrul campaniei de redirecționare 3,5%. Sofia tocmai venise la un control. Starea ei este stabilă și, deși este posibil să mai urmeze alte tratamente, acum este bine. Ne-am bucurat nespus să ne revedem.

 

DSC_1454.jpg

 

Cum s-a desfășurat turul Spitalului?

Turul Spitalului a inclus spațiile cheie: saloanele cu două paturi pentru pacienți, paturi pentru părinți și baie proprie, locul de joacă, cinematograful, saloanele ATI individuale, blocul operator construit exclusiv din sticlă și terasa tehnică de pe acoperișul Spitalului.

 

DSC_1402.jpg

 

În cadrul turului, membrii AmCham au fost foarte interesați de proiect, de etapele imediat următoare și de viitorul Spitalului pe termen lung. Întrebările adresate au fost în legătură cu donația Spitalului către statul român și cu cine se va ocupa de management.

#NoiFacemUnSpital va funcționa ca un spital public pentru ca toți copiii să aibă șanse egale și să primească tratament gratuit, indiferent de afecțiune, în baza asigurării de sănătate. Pe lângă construcția clădirii, oferim training cadrelor medicale și parteneriate internaționale cu spitale de renume.

 

DSC_1411.jpg

 

În paralel, le-am propus autorităților un proiect pilot în cadrul Departamentului de Radioterapie Pediatrică, cu un nou mod de a face management, pe criterii de performanță, și un nou mod de a face medicină, în beneficiul pacientului.

Sofia a privit cu ochii mari, cuminte, toate spațiile. După ce a stat în brațele mamei, a fost plimbată de Carmen, iar apoi a adormit în brațele unui membru AmCham.

 

DSC_1483.jpg

DSC_1495.jpg

 

Cum li s-a părut participanților?

A fost și emoționant, și instructiv, incredibil ce ați realizat și îmi dau seama și de efortul enorm din spate. Mulțumiri și felicitări.” – Camelia Stanciu, Events & Marketing Manager, AmCham Romania

Ce m-a impresionat când am intrat în Spitalul Nou a fost mulțimea de Oameni care vor dona, copiii supraviețuitori pe care nu i-am mai văzut demult, spațiile moderne și nonconformiste updatate la vremurile moderne și necesitățile unor secții de oncologie pediatrică din punctul de vedere al pacientului, dar și al întregului personal.” – Gabriela Mavrodin, Asistent medical șef Secția de Oncopediatrie, Spitalul Marie Curie

O așa mare uimire. Nu m-aș fi așteptat niciodată să avem așa ceva la noi în țară. Și mai presus de toate făcut de oameni, din voință și dăruire. Este absolut superb.” – Mădălina, mama Sofiei

 

Mulțumim tuturor celor care au participat la vizită și sperăm să ne susțineți în continuare.

Mulțumim, AmCham Romania, pentru implicarea în organizarea evenimentului.

 

Articol scris de Gabriela Vătafu

Credit foto: Enrico Brodoloni


Donează pentru o șansă la viață

lei = 10 acțiuni