21.460 de Dăruitori. Cum am reușit?

21.460 de Dăruitori. Cum am reușit?

31 mai 2023 | 2 min
General

21.460 de oameni au redirecționat 3,5% din impozitul pe venit către Dăruiește Viață. Pentru a schimba sistemul medical din România. Pentru pacienți, familiile lor și cadrele medicale.

Cum am reușit să avem număr dublu față de anul trecut?

În ianuarie, ne-am setat un obiectiv de 20.000 de formulare, dar pe la începutul lunii mai nu aveam nici jumătate, în ciuda eforturilor noastre de a spune tuturor despre acest gest de implicare civică. Am făcut studii, comunicate, postări, newslettere, spoturi radio, articole în publicații online sau participări la emisiuni radio.

Ne pierdusem puțin speranța, dar în ultimele zile înainte de termen am văzut cum crește numărul de formulare. Ajunsesem pe la 15.000 când am început să actualizăm pe Facebook și să ne mobilizăm din ce în ce mai mulți. Le-am scris și noi rudelor, prietenilor, grupurilor de mămici în care suntem, de dans, de sport etc.

 

Screenshot 2023-05-31 at 10.47.33.png

 

A fost incredibil să vedem cum Dăruitorii noștri dragi se încurajau unii pe ceilalți că o să reușim, o să depășim, o să putem. Și da, #sepoate, cu sprijinul tău și al celor care au mai convins alți oameni să intre în comunitatea Dăruitorilor. Și ce bucurie a fost la noi la birou! MULȚUMIM! Anul viitor strângem 40.000?

Care sunt pașii următori? Partea mai tehnică

Formularul tău va fi procesat de ANAF, iar donația va ajunge la noi în următoarele luni pentru a fi folosită în proiecte. Ne-ar plăcea să te anunțăm exact când se întâmplă acest lucru, dar, din păcate, nu avem acces la un status al fiecărui formular. Un alt lucru important de știut este că este posibil ca ANAF să revină către tine cu o scrisoare de confirmare a redirecționării. Nu este necesar să răspunzi decât dacă te-ai răzgândit. 

Unde merge investiția ta? Partea mai frumoasă

Împreună construim și reconstruim: secții, spitale, speranțe. Cu donația ta, creăm condiții de tratament ca în Europa de Vest, aici, în România. Sprijinim pacienții în cele mai grele momente. Le asigurăm cadrelor medicale necesarul pentru a face tot ceea ce este posibil pentru pacienții lor. Luna aceasta, o să revenim și cu o veste despre #NoiFacemUnSpital.

 

DV_credit Stefan Banu_26 mai203.jpg

 

Mulțumiri speciale

Paula Herlo, Alex Dima, Tudor Chirilă, Alex Livadaru, Claudiu Pândaru, Marco Badea, Adelina Nițu, Cătălina Dumitrescu

Republica, Avocatnet.ro, Prima News (Raluca Al-Haddad), iLikeIT (Iulia Ionescu)

Magic FM (Liana Stanciu), Digi FM (Beatrice Ghiciov, Bogdan Ciuclaru, Bogdan Miu), Europa FM, Rock FM, Kiss FM, RFI România, Radio România (Radio România Actualități, Radio România Cultural, Radio România Antena Satelor și Departamentul Studiouri Teritoriale)

ARC, Daedalus Online, ENGIE, CCIFER, AmCham

 

Articol scris de Gabriela Vătafu.

Credit foto: Banu Ștefan


Donează pentru o șansă la viață

lei = 10 acțiuni