Formular cerere raportare CNAS

CERE-ȚI DREPTUL DE A FI INFORMAT ANUAL DE CĂTRE CNAS PRIVIND SERVICIILE MEDICALEÎNREGISTRATE PE CARDUL TĂU DE SĂNĂTATEUpdate 21 septembrie 2017:

Dacă ați trimis formularul de raportare pe adresa de email a Casei de Asigurări de Sănătate de care aparțineți și vi s-a comunicat că nu vi se iau în considerare solicitările care conțin date cu caracter personal/documente care conțin astfel de date transmise prin e-mail sau fax, ci doar pe suport de hârtie, asumată prin semnătură olografă (exprimarea consimțământului dvs avizat privind prelucrarea datelor dvs. personale și medicale în forma care poate fi dovedită de către operatorul de date), vă punem la dispoziție răspunsul formulat de un avocat, pe care dvs. îl puteți completa și trimite din nou pe email la Casa de Asigurări de Sănătate de care aparțineți.

Documentul se poate descărca de aici.

Asociația Dăruiește Viață a trimis Casei Naționale a Asigurărilor de Sănătate (CNAS), în data de 4 septembrie 2017, un document oficial prin care cere ca fiecare contribuabil să primească anual un raport cu serviciile medicale decontate pe contul lui de asigurat.

Până va răspunde CNAS acestei solicitări și va implementa această metodă simplă, care va transparentiza sistemul și va descuraja furtul și abuzul, Dăruiește Viață a pregătit un formular de raportare, pe care fiecare asigurat la sistemul public de sănătate este încurajat să-l trimită Casei de Asigurări de Sănătate Județeană de care aparține, pentru a solicita decontul serviciilor medicale de care a beneficiat în anul 2017.

Descarcă formularul

După ce îl completezi, trimite-l Casei de Asigurări de Sănătate Județene de care aparții pe e-mail și/sau fizic. Adresele pot fi obținute AICI.

Pentru nelămuriri, contactează-ne la 0729 999 777 | contact@daruiesteviata.ro

Poate fi oprit furtul la CNAS? Sau, și mai bine, îl putem preveni? Da, dacă luptăm pentru a ne apăra și exercita drepturile. Fraudarea sistemului de sănătate este posibilă atâta vreme cât nu există transparență și cât asigurații nu au acces la informații privind serviciile de sănătate de care au beneficiat în decursul unui an.

Oprirea furtului la CNAS este posibilă. Asociația Dăruiește Viață a găsit soluția și solicită Casei Naționale de Asigurări de Sănătate să implementeze cât mai rapid raportarea anuală a serviciilor medicale prestate asiguraților, astfel încât, la începutul anului 2018, fiecare asigurat să primească decontul serviciilor medicale de care a beneficiat în anul 2017.

Această cerere se bazează pe legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, care prevede între altele și dreptul fiecărui asigurat de a fi informat cel puțin o dată pe an, prin casele de asigurări, asupra serviciilor de care beneficiază, precum și asupra drepturilor și obligațiilor sale (art. 234).

— —

Mai multe informații pe subiectul fraudei la CNAS:Tu știi ce „scrie” în realitate pe cardul tău de sănătate? Fiecare asigurat trebuie să primească anual decontul serviciilor medicale care i-au fost înregistrate pe cardPreşedintele CNAS, reţinut de DNA. Ce susţin procurorii în referatSurse: Seful Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, vizat de perchezitiile DNA. / Procurorii DNA au descoperit sute de dosare medicale false si servicii medicale fictive decontate. Prejudiciul: 3 milioane de euro