Inima ta dă ritmul schimbării | Bianca s-a implicat în campanie, pentru că știe cum e să lupți cu boala

Inima ta dă ritmul schimbării | Bianca s-a implicat în campanie, pentru că știe cum e să lupți cu boala

5 dec 2022 | 3 min
Poveștile pacienților

Bianca este unul dintre copiii care au participat la sedința foto pentru campania noastră, Inima ta dă ritmul schimbării. A fost foarte încântată să pună cărămida ei la #NoiFacemUnSpital, mai ales că și ea a trecut prin experiența bolii și știe cum e să duci o astfel de luptă, dar să n-ai condițiile necesare.

Are doar 12 ani și îi place să fie lider oriunde: de acasă până la școală. În timpul liber, se simte bine când se joacă pe calculator, când face tot felul de obiecte handmade din hârtie sau plastilină și când iese afară, la baschet.

Bianca a început să aibă dureri de spate în primăvara anului trecut. Nu erau constante și nici de aceeași intensitate, așa că nu au acordat prea multă importanță. Însă, Claudia, mama ei, a decis să-i facă un RMN la coloană, iar doamna doctor a sunat-o personal să-i spună să caute un chirurg, că Bianca nu este bine.

S-au dus târziu la doctor, la limită. Deși nu putea să o observe, Bianca avea o tumoră de 16 cm. În decembrie, a trecut printr-o intervenție chirurgicală la Spitalul Marie Curie. Deși a întâlnit medici foarte buni, totuși pentru Bianca nu a fost deloc ușor: cu înțepături, branule, stat în spital și toată suferința copiilor de pe Secția de Oncologie.

Bianca nu a stat mult timp în spital, a avut multe internări și externări, dar suficient cât Claudia să vadă care sunt condițiile de tratament: „Vii încărcat cu mâncare, hârtie igienică, dezinfectant. Nu există mâncare bună sau apă îmbuteliată. Multe neajunsuri. Nu există niciun spațiu pentru copii. Saloanele și atât.”

Ceea ce i-a mai lipsit a fost un medicament, care nu se găsește la noi, dar a reușit să-l obțină prin Dăruiește Viață în colaborare cu o altă asociație, Cutia cu medicamente. Aceasta este una dintre problemele constante ale pacienților oncologici din România.

Se întorc constant la control pentru analize și ecografie, dar au fobie de spital. Bianca s-a confruntat cu toate efectele adverse ale tratamentului: stări de rău, somnul prelungit, căderea părului și lipsa activităților specifice vârstei, cum ar fi mersul la școală sau jocurile.

Mai ales că a trecut prin asta și știe cum e, Bianca a fost foarte bucuroasă că participă la o ședință foto pentru campania de fundraising destinată Spitalului de Copii pe care îl construim împreună. Un Spital cum zice mama ei: „ca în Occident, cu adevărate condiții”, pentru care și familia ei redirecționează 20% din impozitul firmei.

 

Bianca și Claudia, mulțumim. Împreună, #NoiFacemUnSpital, unul în care copiii să-și poată trăi copilăria, cât timp luptă cu boala.


Donează pentru o șansă la viață

lei = 10 acțiuni