Renovare și extindere secție oncologie Spitalul Elias

Renovare și extindere secție oncologie Spitalul Elias

Octombrie 2022
În desfășurare

Secția de oncologie adulți din cadrul Spitalului Universitar de Urgență Elias este una dintre cele mai căutate secții de oncologie din țară, fiind și singura la nivelul capitalei care asigură linie de gardă 24/7 pentru pacienții cu cancer care ajung în urgență.

Secția a fost dezvoltată începând cu anul 2018 de către Prof. Dr. Cornelia Nițipir,  care coordonează oncologia medicală, este medic specialist radioterapeut și șefa Disciplinei de Oncologie Medicală de la SUU Elias, Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila București.

În prezent secția asigură servicii integrate, în regim de spitalizare de zi și spitalizare continuă (diagnostic, tratament, monitorizare) pentru toate tipurile de patologie oncologică. Și este și un centru pentru învățământul universitar și post-universitar. Aproximativ 1900 pacienți sunt tratați anual aici.

 

Dăruiește Viață renovează în totalitate primul etaj al secției și îl extinde pentru a crea condiții de tratament și de lucru la standarde europene, pentru a crește calitatea vieții pacienților care sunt internați și care se tratează și pentru a le crea cadrelor medicale infrastructura necesară activității zilnice, dar și activităților de predare. 

Proiectul include:

  • demolarea spațiilor existente
  • compartimentare
  • schimbare instalații sanitare, electrice și de HVAC
  • finisaje
  • mobilier - atât mobilier standard, cât și echipamente de spital (paturi și scaune de chimioterapie)
  • realizare instalație gaze medicale, nurse call, detecție incendiu, voce și date și control acces. 

Suprafață: 330 mp. 

Investiție estimată: 800.000 euro

Partener principal proiect: ENGIE Romania

Ce există acum:

2 saloane de trei paturi

2 saloane de 2 paturi (cu grup sanitar propriu)

1 cameră asistente

Zonă spitalizare de zi

Ce aduce investiția noastră:

1 salon cu 3 paturi (cu grup sanitar propriu)

6 saloane cu 2 paturi (cu grup sanitar propriu)

2 spații noi spitalizare de zi pentru 12 scaune chimioterapie (cu grup sanitar)

1 spațiu pentru camera de gardă (cu grup sanitar propriu)

2 cabinete medicale

1 sală de lucru pentru rezidenți

Spații administrative: oficiu alimentar, ploscar, spații depozitare

Spații depozitare deșeuri

Proiectul de renovare și extindere aduce grupuri sanitare proprii în toate saloane, cât și în spațiile de spitalizare de zi și în spațiile dedicate personalului medical, camere special create pentru rezidenți și activitatea comisiei oncologice multidisciplinară, spații administrative și circuite separate pentru deșeuri. Proiectul este a doua fază a colaborării dintre Dăruiește Viață și Spitalul Universitar de Urgență Elias, după renovarea completă a etajului al doilea al secției de oncologie despre care puteți citi aici.

Odată cu încheierea acestei etape, asigurăm infrastructura necesară pentru a susține performanța echipei medicale și a oferi pacienților condiții de tratament la standarde internaționale. 

***

Credit foto (work in progress): Alexandru Busuioceanu