Renovarea Secției de Oncologie, Spitalul Elias

Renovarea Secției de Oncologie, Spitalul Elias

Iunie 2015
În desfășurare

Cât de important este medicul atunci când alegem să ne implicăm în renovarea unei secții de oncologie dintr-un spital de stat?

Secția de Oncologie Medicală și Radioterapie a Spitalului Universitar de Urgență Elias este întotdeauna foarte aglomerată pentru tratamentul complex și complet pe care pacientul cu cancer îl primește aici. Echipa medicală coordonată de doamna doctor Cornelia Nițipir se străduiește zi de zi să câștige timp pentru persoanele aflate în suferință.

Ce există acum:

750 de pacienți noi anual pe secție, 300 doar la etajul 2

În observație: 250 de pacienți diagnosticați și tratați în anii anteriori

Ce aduce investiția noastră:

Peste 300 de pacienți tratați în condiții optime pentru tipul de tratament care le este aplicat

20 de medici și asistente își desfășoară activitatea într-un spațiu decent, în condiții de siguranță, datorită hotei de citostatice instalate aici

În pavilionul mic amplasat în spatele curții spitalului Elias se întâmplă lucruri mărețe. De multe ori, din pricina spațiului restrâns și a numărului mare de pacienți, unele perfuzii se puneau chiar pe hol. Am schimbat lucrurile în bine, pentru că doamna doctor Nițipir și intreaga echipă a dumneaei, dar mai ales pacienții, meritau să aibă condiții mai bune de lucru, respectiv de tratament.

Etajul doi al secției de oncologie a fost renovat și dotat spre a crea condiții de spitalizare la standarde europene pentru pacienții internați aici. Circuitele medicale, saloanele cu două, maxim patru paturi, cu grupuri sanitare proprii, care permit accesul pacientului imobilizat în cărucior cu rotile, paturile acționate electric, terasa amenajată pentru recreere pe timpul verii, toate au impact direct în creșterea confortului psihologic, dar și a șanselor de supraviețuire pentru cei care stau cu săptămânile, lunile, uneori chiar și cu anii în spital.