Vizita membrilor CCIFER la #NoiFacemUnSpital

Vizita membrilor CCIFER la #NoiFacemUnSpital

29 mai 2023 | 2 min
General

Vineri, 26 mai, ne-am bucurat de vizita unor membri ai Camerei de Comerț și Industrie Franceză – CCIFER la Spitalul de Copii construit de Dăruiește Viață de la zero, exclusiv din donații și sponsorizări.

Vedem acest eveniment ca pe o oportunitate de a pune bazele unor parteneriate pe termen lung. Ne-am dorit să le prezentăm unde am ajuns cu inițiativa #NoiFacemUnSpital și, mai ales, care sunt modalitățile prin care mediul de afaceri francez poate susține acest proiect în continuare. De exemplu, prin redirecționarea a 20% din impozitul pe profit / venit.

DV_credit Stefan Banu_26 mai192.jpg

Alături de noi, au fost și domnul Daniel Buzatu, managerul Spitalului Marie Curie, doamna Ruxandra Vidlescu, medic primar pediatru, domnul Sorin Târnoveanu, medic primar neurochirurg, Sasha și mama lui, despre care am povestit în campania Inima ta dă ritmul schimbării.

DV_credit Stefan Banu_26 mai16.jpg

Dar și alți câțiva copii și adolescenți care au fost pacienți pe Secția de Oncologie și au venit la control. Cei din urmă, împreună cu părinții lor, au văzut Spitalul pentru prima dată. Ne-a părut bine că ne-am sincronizat și cu Maria, pe care o știți din campania Veteranii.

DV_credit Stefan Banu_26 mai90.jpg

Am povestit despre cum am început acest proiect, care sunt beneficiile pentru pacienți și cadrele medicale și cum ne-am propus să continuăm pentru a transforma Spitalul într-un adevărat campus medical la standarde vestice.

DV_credit Stefan Banu_26 mai100.jpg

A urmat un tur ghidat al Spitalului în cadrul căruia am marcat spațiile cheie: saloanele cu două paturi pentru pacienți, paturi pentru părinți și baie proprie, locul de joacă, cinematograful, saloanele ATI individuale, blocul operator construit exclusiv din sticlă și terasa tehnică de pe acoperișul Spitalului.

DV_credit Stefan Banu_26 mai117.jpg

DV_credit Stefan Banu_26 mai168.jpg

Spitalul aduce multiple premiere în România, iar premiile CCIFER pe care Dăruiește Viață le-a primit pentru acest proiect înseamnă recunoașterea eforturilor a peste 350.000 de donatori și peste 7.000 de companii.

DV_credit Stefan Banu_26 mai150.jpg

Nu în ultimul rând, cum li s-a părut copiilor și adolescenților? Sasha, când a văzut locul de joacă, a zis: „Vreau să rămân aici!” Toți au fost impresionați și au spus că în timpul tratamentului vedeau că se construiește un Spital nou, dar că nu și-au imaginat că poate fi atât de curat și frumos.

DV_credit Stefan Banu_26 mai132.jpg

DV_credit Stefan Banu_26 mai209.jpg

Mulțumim tuturor celor care au participat la vizită și sperăm că v-a plăcut. Ne-am bucurat să vă cunoaștem live.

Mulțumim, #CCIFER și AFB – Accueil Bucarest, pentru implicarea în organizarea evenimentului.

 

Articol scris de Gabriela Vătafu.

Credit foto: Ștefan Banu


Donează pentru o șansă la viață

lei = 10 acțiuni