Nu înceta să lupți!

Nu înceta să lupți!

26 feb 2020 | 3 min
Povestile Copiilor Veterani

Maria are 9 ani și 9 luni petrecute în spital pentru a lupta cu boala, la care se adaugă lunile de tratament acasă.

Maria a învățat să fie optimistă și să nu se dea niciodată bătută.

 

6LSTvkGJ7bkQw8MbG.avif

Foto credit: Cornel Brad

 

“Dintr-odată m-a apucat durerea de spate, m-a apucat pur și simplu. Când am auzit de leucemie eu nu știam ce este asta. Eu nu știam ce este aia o boală atunci. Voiam doar să merg acasă. Îmi era dor să-l îmbrățișez pe tata. Dar îl mai vedeam pentru că aveam voie să primim vizitatori, nu în salon, ci pe hol."

 

BCin7zamQF44pjuTM.avif

 

“A fost cumplit, nu greu. Șocul inițial a fost imens. Am avut însă noroc că Maria a răspuns foarte bine la tratament. Dar am trecut prin multe etape foarte grele. Multe analize au fost cumplit de dureroase și greu de suportat și am suferit enorm în momentele alea. O auzeam nu cum plânge, ci cum urlă de durere. Dar erau analize pe care trebuia să le facă să vedem dacă funcționează tratamentul.”

 

SRYiq7q3G2hZaprG6.avif

 

“Cel mai mare neajuns era legat de băi. La un moment dat rămăseserăm într-o singură baie și când nu mai făceam față cu dușurile, sau când copiii intrau în aplazie medulară și trebuia să stea izolați, aveam sub paturi lighene mari și spălam copiii în saloane, cu apă încălzită de noi în oale la oficiul alimentar. Dar au mai fost și alte lipsuri. Mâncarea oribilă. Nu se putea mânca nimic de acolo. Am avut noroc cu bunăvoința personalului, pentru că ne permiteau să folosim acea bucătărie ca să le putem găti copiilor. Apoi, nu există camere sterile, care sunt necesare pentru copii când intră în aplazie. Sau un spațiu pentru copii unde să se joace, să socializeze, să mai iasă un pic din rutina aceea de tratament. Pentru că le face bine. Este important pentru psihicul lor. Și mămicile ar trebui să aibă un loc unde să se adune. Mai plângeam una pe umărul celeilalte, ne încurajam una pe cealaltă. Se creează o comunitate, o familie, pentru că trăim acolo o lungă perioadă de timp și suferința te unește.”

 

ubmfR8Wq7hFWDGSkz.avif

 

Maria este unul dintre Copiii-Veterani care au inspirat clipul ”Veteranii” și care ne motivează să luptăm pentru a câștiga războiul cu boala.

Recrutăm luptători!

 

Împreună, #NoiFacemUnSpital!

Primul Spital Național de Copii pentru Cancer, Boli Grave și Traumă


Donează pentru o șansă la viață

lei = 10 acțiuni