O linie performantă de videoendoscopie digestivă, pentru copii și nou născuți, în spitalul M. S. Curie
Nicio categorie
În desfășurare
Aprilie 2021

Proiectul a vizat dotarea spitalului ”M.S. Curie” din București, cu un echipament de ultimă generație, echipament ce oferă posibilitatea realizării unor gastroscopii și colonoscopii fidele, și permite intervenții de tip terapeutic pentru proceduri ce înainte de această dotare se realizau chirurgical.

Ce există acum:

Linie de videoendoscopie uzată moral din 2010

Ce aduce investiția noastră:

Linie de videoendoscopie digestivă, tip echipament EVIS X1
Echipament de electrochirurgie
Masina de spălat automată pentru spălarea și dezinfectarea endoscoapelor

Noul echipament este compus dintr-un procesor de imagine de ultimă generație, videogastroscoape și videocolonoscoape cu diferite diametre și performanțe tehnice, precum și un echipament de electrochirurgie modern ce oferă siguranță crescută în actul medical. Manevrabilitatea echipamentului crește performanta examinării, reduce timpul necesar pentru desfășurarea procedurilor specifice și oferă posibilitatea examinării pacienților cu vârstă si greutate mică.

Anual, peste 350 de copii din toată țara erau investigați endoscopic în spital. Numărul zilnic de copii, ce pot beneficia acum de examinare endoscopică va crește, oferind condiții pentru crearea unui laborator de endoscopie digestivă, o secție ce ar putea deveni Centru de Pregătire pentru rezidenți în Endoscopia Digestivă Pediatrică.

Donația include și o mașină de spălat automată dedicată, ce va realiza dezinfecția și sterilizarea aparatelor după utilizare, ceea ce va reduce timpul de lucru și va crește calitatea actului medical.