Pușculița Mayei transformată în cărămizi pentru Spital

Pușculița Mayei transformată în cărămizi pentru Spital

27 apr 2021 | 2 min
General

Au trecut 4 ani de când drumurile parcă fără înțeles pentru micuța Maya și familia ei au început. Mai întâi cu o simplă durere, apoi cu căutări febrile și în final cu un diagnostic teribil: leucemie mieloidă acută cu prognostic rezervat.

Totul la un copil ce avea numai 8 ani.

 

Universul lucrurilor dragi, al prietenilor și animăluțelor ei, s-a transformat în universul halatelor, în radioterapie și transplanturi, în terapii cu nume greu de pronunțat, în tratamente greu de suportat, transplanturi reușite și recidive.

 

Și în puținele zile libere după cum le numea, a reușit să găsească bucurii mici, firești, alături de surioara ei cum îi spunea verișoarei sale. Așa a început să strângă în pușculița ei bănuții primiți la aniversări, pentru “ceva”.

Acel “ceva” s-a dovedit a fi mult mai mult decât o dorință firească a unei fetițe de a-și lua o păpușă, un telefon, o rochie. Era “ceva” destinat să ofere șanse la viată altor luptători. Maya a pierdut lupta cu cancerul. Mama ei a decis să doneze cei 3900 de lei din pușculiță, in memoriam, pentru șanse la tratament în România, într-un Spital al viitorului.

 

LCH6hvLhCP4etqYXR.avif

- Foto arhivă personală

 

Maya a dus prea devreme și prea greu de înțeles, o luptă grea. Mai întâi la Iași, apoi departe, în Spania, cu speranța și cu gândul la bunicii ei rămași acasă să o aștepte. Un copil ce doar în urmă cu câteva luni de a primi diagnosticul, s-a oferit în puritatea și bunătatea ei, să-i dea bunicului bolnav de cancer sănătatea ei.

 

Și dacă la început drumurile, căutările, disperarea păreau fără înțeles, acum totul pare să capete sens.

Pușculița Mayei s-a transformat la dorința familiei ei în cărămizi pentru Spital. Ca alți copii și alte familii să găsească soluții aici, acasă: un Spital.

Așa au decis să doneze in memoriam Maya, către Primul Spital Național de Copii pentru Cancer, Boli Grave și Traumă, cu dorința ca și alți luptători să le urmeze îndemnul și să li se alăture.

 

Mulțumim, Maya, pentru cărămizile pe care le-ai pus la construcția Spitalului și pentru mesajul tău pur pe care o să-l ducem mai departe. #NoiFacemUnSpital #ContinuămÎmpreună #DoneazăInMemoriam


Donează pentru o șansă la viață

lei = 10 acțiuni