Jurnal de Spital: testăm designul de interior folosind VR

Jurnal de Spital: testăm designul de interior folosind VR

5 iun 2020 | 2 min
Jurnal de Spital

Într-un spital al viitorului, spațiul și elementele sale trebuie să deservească, în primul rând, oamenii care îl folosesc. Aceasta este lecția pe care am învățat-o în vizita de lucru de la Spitalul Emory din Atlanta, unde, într-un depozit imens, spitalul a construit și reconstruit de 15 ori un mock-up din carton al spațiilor dintr-o secție, inclusiv elementele de mobilier, așezare prize etc. Scopul? Redesignul spațiului și al proceselor, împreună cu echipa medicală, pentru a reduce timpul de așteptare al pacienților - pentru că așezarea fiecărui element, de la un birou, până la o imprimantă poate însemna timp prețios.

 

oKY7xnKdbupw4MPym.avif

Foto: Daniel Buzatu, Manager Spitalul Marie Curie, plimbându-se prin viitorul Spital folosind tehnologia VR

 

Spitalul pe care îl ridicăm împreună va avea nu doar spații create special pentru copii, unde aceștia să-și trăiască copilăria în timp ce luptă cu boala, ci și spații în care echipa medicală să aibă la dispoziție toate resursele necesare pentru lupta pentru viața celor mici.

Astfel că, după ce a realizat prima iterație a designului de interior, Raluca Șoaită, arhitecta Spitalului, împreună cu echipa sa de la Tesseract Architecture, s-a întâlnit cu echipele medicale ale fiecărei secții pentru a analiza fiecare spațiu, felul în care va fi folosit, modul de așezare al elementelor care îl compun etc.

 

M9MrKD2SmzwjYFmob.avif

Foto: Raluca Șoaită și echipa Tesseract alături de echipa medicală discută spațiile noului Spital

 

Echipa de arhitecți a vrut să înțeleagă, până la cele mai mici detalii, nevoile echipei medicale de la fiecare spațiu: modul în care este folosit spațiul, procesele care se desfășoară aici, elementele care pot apărea în situații speciale (ex. aducerea unui ecograf) etc. și apoi să opereze ajustările necesare pentru ca spațiul să fie un facilitator al activității zilnice și nu o barieră.

Împreună, #NoiFacemUnSpital care schimbe felul în care se oferă îngrijire medicală în România, atât pentru copii-pacienți, cât și pentru cadrele medicale. Continuăm împreună!

 

Credit foto: Enrico Brodoloni


Donează pentru o șansă la viață

lei = 10 acțiuni