Jurnal de Spital: Președintele Asociației Americane a Fizicienilor în Medicină ne ajută să alegem soluția de radioterapie

Jurnal de Spital: Președintele Asociației Americane a Fizicienilor în Medicină ne ajută să alegem soluția de radioterapie

26 iun 2020 | 2 min
Jurnal de Spital

Radioterapie pentru copiii mai mici de 10 ani - este una dintre premierele Spitalului pe care îl construim împreună. Am prevăzut încă de la începutul proiectului acest lucru, știind că, în România, în momentul de față, copiii bolnavi de cancer mai mici de 10 ani nu au acces la unul dintre cele mai importante tratamente (radioterapia) decât în centrele de adulți sau în centrele private. În plus, nu există radioterapeuți, tehnicieni și alt personal medical specializat în tratarea copiilor.

 

ccvFLhPApyyCggBzK.avif

Foto: buncărul de radioterapie de la Spitalul Agostino Gemelli Roma - vizită de documentare

 

Mai mult decât atât, #NoiFacemUnSpital va însemna înființarea primului Departament de Radioterapie unde personalul medical și întreaga echipă să beneficieze de training și pregătire în afara țării, așa cum recomandă IAEA (International Atomic Energy Agency).

 

Cum alegem soluția și echipamentele potrivite

Investiția în echipamentele de radioterapie este una cu o pondere foarte mare în dotarea Spitalului. Pentru a face alegerea potrivită, trebuie luați în considerare o multitudine de factori: de la numărul de pacienți anual, la tipurile de cancer adresate cel mai des de fiecare tehnologie și de la eficiența fiecărui aparat, la serviciile de garanție, training și suport oferite de furnizori. Ne dorim ca Departamentul de Radioterapie să ajute cât mai mulți copii să lupte cu boala, dar să fie și eficient din perspectiva costurilor, așa cum este normal în Spitalul viitorului.

 

te9eu2hhM34mFqtoz.avif

Foto: aparat radioterapie, Spitalul Charite, Berlin - vizită de documentare

 

Președintele Asociației Americane a Fizicienilor în Medicină - consultantul nostru

La fel ca în cazul blocului operator sau al consultanților pentru master planul întregului Spital, apelăm la cei mai buni din domeniu pentru a ne asigura că Spitalul de Copii va fi creat la standardele occidentale. De data aceasta, consultantul nostru pentru alegerea soluției de radioterapie este Dr. Huq Saiful, Președintele Asociației Americane a Fizicienilor în Medicină, Profesor și Directorul Departamentului de Fizică Medicală la UPMC Cancer Center - o instituție cu zeci de centre de radioterapie în SUA și Europa de Vest.

Profesorul Saiful este alături de noi în procesul de selecție încă de la început, cu scrierea cerințelor tehnice, înțelegerea ofertelor și definirea întregului sistem software și hardware pentru Departamentul de Radioterapie al Primului Spital Național de Copii pentru Cancer, Boli Grave și Traumă.

Împreună, #NoiFacemUnSpital în care copiii să fie tratați la standardele Vestice.

Continuăm împreună!

 

Imagine header: physicsworld.com


Donează pentru o șansă la viață

lei = 10 acțiuni