Dăruiește Viață continuă proiectul de renovare și extindere a Secției de Oncologie de la Spitalul Universitar Elias din București

Dăruiește Viață continuă proiectul de renovare și extindere a Secției de Oncologie de la Spitalul Universitar Elias din București

11 iul 2023 | 3 min
General

Dăruiește Viață continuă proiectul de renovare și extindere a Secției de Oncologie de la Spitalul Universitar de Urgență Elias București. Ne dorim ca, prin ceea ce facem, să contribuim la transformarea secției într-un centru de referință pentru tratarea bolnavilor de cancer. De aceea, am primit finanțare pentru a merge înainte cu un proiect început anterior, care ne e foarte drag.

Inițial, am schimbat condițiile de tratament la Etajul 2, iar acum am aliniat spațiile la același standard de calitate și de confort pentru pacienți, dar și pentru cadrele medicale care lucrează acolo: medici, rezidenți, asistente, infirmiere. În septembrie, am finalizat lucrările la Etajul 1: demolare, construcție, instalații etc.

În continuare, vei afla mai multe detalii: de ce implementăm acest proiect la Spitalul Elias, ce aduce nou în colaborarea noastră, care era situația înainte și cum arată după renovare și extindere.
 

169_V2_3 - Photo.jpg

Simulare salon

De ce la Spitalul Elias?

  • Spitalul Universitar de Urgență Elias este singurul spital din București care tratează pacienți cu cancer în regim de urgență;
  • Secția de Oncologie dedicată pacienților adulți este una dintre cele mai apreciate secții din țară datorită echipei medicale și standardelor înalte de îngrijire medicală care integrează servicii precum prevenția, diagnosticarea, tratamentul, radioterapia, paliația etc.
  • În spital există un department renovat de chirurgie oncologică și un centru nou creat de radioterapie;
  • Pe Secția de Oncologie sunt tratați aprox. 1.900 de pacienți anual (spitalizare continuă și spitalizare de zi);
  • Spitalul este și un centru pentru învățământul universitar și post-universitar.
     

Elias terasa.JPG


O colaborare cu rezultate pe termen lung

În 2015, Dăruiește Viață a renovat și a modernizat Etajul 2 al Secției de Oncologie de la Spitalul Universitar Elias din București. Cu o investiție de aprox. 216.000 €, am reușit, printr-un parteneriat cu ENGIE, să schimbăm radical condițiile de tratament pentru pacienți.
 

DSC_0357.JPG


Tot la Spitalul Elias București, chiar la debutul pandemiei, am construit în timp record Spitalul Modular Elias pentru a crește capacitatea de a trata pacienți cu COVID-19. Investiția a fost de 2.2 mil. €. În primele 9 luni de la deschidere, 1.000 de pacienți au fost tratați acolo. Spitalul modular este funcțional și astăzi, găzduind spații pentru Secțiile de Oncologie și Pneumologie.
 

Spital Modular 1 Elias_Credit Foto_Alexandru Roșieanu2.jpg

Credit foto: Alexandru Roșieanu

Ce exista înainte la Etajul 1 pe Secția de Oncologie?

  • 2 saloane de 3 paturi și 2 saloane de 2 paturi, doar cele din urmă cu grupuri sanitare;
  • 1 cameră dedicată asistentelor;
  • zonă de spitalizare de zi.  

IMG_3083.jpeg


Ce am dezvoltat?

  • 7 saloane de spitalizare continuă (1 salon cu 3 paturi și 6 saloane cu 2 paturi), cu grupuri sanitare proprii;
  • Creare spații speciale dedicate medicilor (2 cabinete medicale și 1 sală de lucru pentru rezidenți);
  • Creare spații noi pentru spitalizarea de zi (cu 12 scaune chimioterapie), inclusiv grup sanitar;
  • Creare spațiu special pentru camera de gardă, cu grup sanitar propriu;
  • Spații administrative și tehnice: oficiu alimentar, zonă evacuare deșeuri (depozit deșeuri medicale și menajere, depozit de lenjerie murdară, boxă curățenie), spații depozitare și cameră ploscar.

Suprafață: 330 mp
 

169_V2_2 - Photo.jpg
Simulare salon

172_V2_1 - Photo.jpg
Simulare sală de lucru rezidenți

Ce a presupus investiția?

Principalele lucrări desfășurate au fost: demolări pentru pregătire spațiu, construcție (compartimentări, refacere & finisaje pereți, placare și finisaje), tâmplărie, mobilier, instalații sanitare & alimentare cu apă și canalizare, electrice, HVAC (termice, ventilație, aer condiționat), nurse call, instalație detecție incendiu, curenți slabi (control acces, voce-date), gaze medicale și vacuum. 

 

Fotografii din timpul lucrărilor

 

DSB05764.jpg

DSB05774.jpg

DSB05787.jpg

Credit foto: Alex Busuioceanu

 

Fotografii de la finalizarea proiectului
 

E1001529.jpg

E1001339.jpg

E1001066.jpg

Credit foto: Banu Ștefan

 

Rămâi alături de noi. Împreună schimbăm sistemul medical din România.

Mulțumim, ENGIE, partenerul principal al proiectului, pentru încredere și susținere.

Articol scris de Gabriela Vătafu


Donează pentru o șansă la viață

lei = 10 acțiuni