Adelina: „În seara de Revelion, am fost diagnosticată cu leucemie”

Adelina: „În seara de Revelion, am fost diagnosticată cu leucemie”

24 feb 2023 | 4 min
Poveștile pacienților

Adelina ne-a lăsat un comentariu pe Facebook: „Am redirecționat și eu cei 3,5% din impozitul pe venit către Dăruiește Viață. Vă doresc mult succes și reușite în proiectele dvs!!!” Am apreciat implicarea și entuziasmul ei, așa că i-am scris și am întrebat-o de ce a ales să redirecționeze 3,5% către proiectele noastre. Ne gândeam că poate vrea să fie responsabilă cu banii ei sau poate că ceva o motivează să schimbe condițiile din spitalele din România. Însă, recunoaștem, nu ne-am așteptat să primim un mesaj care să înceapă astfel: „Mă numesc Adelina, am 36 de ani și sunt cadru didactic. Pe 31 decembrie 2019, în seara de Revelion, am fost diagnosticată cu leucemie mieloidă cronică.” 

 

Adevărul este nu putem controla boala: când apare, cum se manifestă, ce greutăți aduce pentru familie sau cum schimbă întreaga viață. Dar împreună putem aduce speranță prin gesturi mici cum a făcut Adelina pentru cei aflați în aceeași situație ca a ei. 

Am descoperit povestea unei paciente care vrea să schimbe ceva în sistemul medical după ce a văzut de aproape cum e să treci printr-o astfel de experiență. 

Cum a început totul? 

Un diagnostic care m-a șocat, mi s-a spus că nu mai am nicio șansă la viață și că este prea târziu pentru mine. Am fost trimisă de la un spital la altul, până am ajuns la Fundeni. Acolo, am dat de o doamnă doctor extraordinară, un medic care a știut să empatizeze cu mine, să mă asculte și să-mi spună că viața mea nu se oprește aici. Mi-a explicat ce înseamnă această boală (pe care o numesc acum „prietena mea”) și care sunt pașii pe care trebuie să-i fac de acum încolo. 

Ce s-a întâmplat după diagnostic?

A urmat o perioadă grea: controale, investigații, analize. Tratamentul a început „să-și facă de cap” cu organismul meu, au apărut reacțiile adverse, pesimismul pusese stăpânire pe mine, aveam impresia că cei din jurul meu mă tratează ca și când mai aveam doar câteva zile de trăit, am refuzat ajutorul unui psiholog. 

Cum ai reușit să găsești putere?

Viața mea se schimbase total până într-o zi când mi-am privit fetița și mi-am dat seama că am pentru cine lupta. Am acceptat această schimbare, mi-am luat „prietena” (leucemia) de mână și am pornit spre o nouă viață. Acum sunt bine, sunt optimistă, puternică și curajoasă și cred cu tărie că totul va fi bine! Le mulțumesc celor care au fost și sunt alături de mine, le mulțumesc că mă înțeleg atunci când am zile mai „proaste”. 

De ce ai ales să te implici în proiectele Dăruiește Viață?

În primul rând, faptul că cei implicați în acest proiect sunt alături de noi, cei care avem nevoie de o mână de ajutor și faptul că Dăruiește Viață chiar a dăruit speranță și viață multor persoane. În al doilea rând, îmi doresc din suflet ca sistemul medical să se schimbe. Așa că redirecționez 3,5% din suflet pentru niște suflete care reușesc să aducă speranță celor încercați de viață. 

Te-ai mai implicat și în alt fel?

Astăzi le-am vorbit elevilor mei despre Dăruiește Viață, chiar le-am arătat filmulețul cu spitalul construit. Mi-au spus că-și doresc și ei o școală așa de frumoasă. Au fost încântați de sala de cinema și planetariu. Voi încerca să vă susțin atât cât pot și cum pot, deja am discutat și cu colegele mele pentru redirecționarea celor 3,5%. 


 Adelina, noi am rămas fără cuvinte, dar avem și mai multă motivație să continuăm. Mulțumim pentru încrederea de a împărtăși cu noi experiența ta și pentru susținere. Împreună schimbăm sistemul medical din România.

Implică-te și tu. Redirecționează 3,5% din impozitul pe venit. Donează online. Alege un cadou de pe Raftul de Fericire.


Donează pentru o șansă la viață

lei = 10 acțiuni