Iulia David: povestea celei care ține contabilitatea proiectului #NoiFacemUnSpital

Iulia David: povestea celei care ține contabilitatea proiectului #NoiFacemUnSpital

În spatele fiecărui om se ascunde o poveste. În spatele fiecărei decizii e ceva, un motiv care îl împinge într-o direcție sau alta. O căutare de a face lucrurile mai bine, de a schimba ceva, de a-și aduce contribuția pentru ca alții să sufere mai puțin și să trăiască mai mult.

La Dăruiește Viață, de câte ori avem o întrebare despre legislația fiscală, o problemă legată de contabilitate sau pur și simplu o situație financiară cu care nu ne descurcăm, la un moment dat un lucru e cert. Dintr-un birou sau altul se va auzi replica: „S-o întrebăm pe Iulia”.

 

„Am mare încredere că atunci când îmi spune ceva e sigur” – Oana Gheorghiu

„Iulia îți dă sentimentul, și nu doar că îți dă sentimentul, ci chiar este extraordinar de competentă; este unul dintre cei mai competenți oameni pe care îi știu, citește extrem de multă legislație și mă pot baza pe ea.” Asta mi-a spus Oana, cofondatoarea Asociației, când am întrebat-o ce apreciază mai mult la Iulia David, partener la firma de audit și contabilitate care ne ajută în proiectele noastre.

Dar de unde a apărut această colaborare? Răspunsul ni-l dă tot Oana. „Una dintre cele mai bune prietene de-ale mele din copilărie lucra în echipa Iuliei acum mulți ani, pe când noi căutam un contabil. Am fost la ea, i-am povestit ce facem și a zis « Gata. Fac, dar nu-mi trebuie bani! ». Și foarte mulți ani a lucrat pro bono pentru Asociație.”

 

Reversul poveștii

La momentul la care Carmen și Oana au ajuns în biroul Iuliei, aceasta își pierduse de curând primul copil, un bebeluș de numai cinci săptămâni, și încerca să-și transforme durerea în ceva constructiv. În ceva care să ajute alți copii, pentru ca mamele lor să nu sufere la fel cum suferise ea.

„M-am rugat atunci la Dumnezeu ca, dacă mi-a dat așa o durere, să o lase doar pentru mine, să nu o mai ducă la alte mame; e suficient să o am eu. I-am mai zis să-mi dea putere și șansa de a face ceva pentru copii, ca să fie ajutați, să aibă o șansă la viață. Peste câțiva ani, în biroul meu au ajuns Oana și Carmen, care mi-au spus că vor prin asociație să ajute copiii, să doteze spitale, să schimbe funcționarea sistemului medical. Ele mi-au dat șansa să le fiu alături în realizarea unor proiecte frumoase, de-a lungul anilor.” – Iulia David

 

Vizita echipa KG Audit 5.jpg

 

Un vis împlinit
Iar dintre toate aceste proiecte, cel mai interesant a fost, cu siguranță, #NoiFacemUnSpital. O realizare uriașă, pe care, în luna septembrie, Iulia a avut ocazia s-o vadă alături de echipa ei.

„Când am vizitat Spitalul, am plâns. Mi-am amintit cămăruța în care am fost spitalizată cu copilul meu, patul de fier, lenjeria ruptă de pe pat... Și am văzut schimbare. Am văzut altceva. Le-am mulțumit Oanei și lui Carmen pentru tot. Extraordinar, am reușit, noi toți!”

 

„Dăruiește Viață suntem noi, voi, toți. Nu un client. Doar viitorul, șansa la viitorul copiilor noștri.” – Iulia David

Pentru ea, însă, la fel ca pentru mulți dintre cei care ne sunt alături, munca alături de Dăruiește Viață nu e doar un proiect ca oricare altul. Iată cum mi-a descris Iulia activitatea sa: „În primul rând, este o mare responsabilitate. Este o responsabilitate ce crește zi de zi, pe măsură ce verific fiecare bănuț ce intră în asociație și utilizarea lui. Știi ce înseamnă să citești extrasul bancar, să vezi o încasare de 5 lei, iar la explicație să vezi: faceți ceva pentru copiii noștri? Știi tu, oare, cât de mult înseamnă cei 5 lei? Oamenii cred în noi, știu că putem face mult, punând bănuț lângă bănuț și folosindu-i apoi pentru copiii noștri. Este vorba de încrederea tuturor în noi, despre viitorul copiilor și al nepoților noștri. Și cred că de aici vine provocarea. Trebuie să putem, trebuie să facem.”

 

Vizita echipa KG Audit.jpg

 

Pe final, o întreb cum reușește să rămână alături de noi și să-și păstreze determinarea și motivația în acest domeniu atât de complex. Răspunsul ei e simplu și merită însușit ca atare.

„Voi, și îndrăznesc să spun și eu, suntem toți. Suntem toți care spunem: se poate! Gata. Ajunge. Trebuie să schimbăm ceva, trebuie să facem ceva în țara asta, pentru binele tuturor, pentru binele copiilor noștri. Noi suntem Dăruiește Viață! Așa am reușit să rămân lângă voi atâția ani: respectând regulile Dăruiește Viață, adică fără compromisuri, cu corectitudine și respect. Doar așa se poate.”

 

Iulia a reușit să-și transforme durerea în ceva bun, în ceva care să-i ajute pe alții să nu treacă prin aceeași situație. Și tu te poți implica alături de noi! Donează sau, dacă ai o companie, folosește Formularul 177 și susține proiectele noastre.

 

Articol scris de Raluca Chifu


Donează pentru o șansă la viață

lei = 10 acțiuni