• en
  • fr
  • ro

Blog

Vlăduț, doamna învățătoare și școala adevărată

Vlăduț Ilinca este un curajos băiat care și-a pus pelerina de luptător pentru a se putea întoarce din nou la școala cea adevărată. Printre elevii doamnei învățătoare, Carmen Fausta Zecheru, s-ar fi putut afla și Vlăduț. Diagnosticat cu cancer la vezică la începutul lui 2017, nu a mai putut merge la școală, internat fiind în repetate rânduri. Astfel, spitalul a devenit noul spațiul de învățat, scris și făcut primele teme.

Din fericire, tratamentele au avut efect, acum Vlăduț este bine și s-a întors la Școala Nr. 11 din Buzău, unde este elev în clasa I. La aflarea veștii că Vlăduț revine la școală, doamna Carmen Fausta Zecheru s-a oferit să îi ia în clasa ei. Și să îl ajute să recupereze. Însă, mama a preferat ca băiețelul să reînceapă clasa întâi, pentru a învăța pas cu pas, temeinic, tot ceea ce a pierdut timp de un an.

Vladut Ilinaca_Daruieste Viata

*
Cum de ați ales să investiți în Bursa de fericire? Am întrebat-o eu pe doamna învățătoare Zecheru, fără prea multe intoduceri, la descoperirea fotografiei de mai jos, apărută pe contul dumneaei de Facebook:

44361886_2153127441366835_6240604613712543744_o

„Totul a început anul trecut, când am aflat de Vlăduț Ilinca – mi-a răspuns. Micuțul elev din clasa pregătitoare Step by Step fusese diagnosticat ca fiind primul caz din România cu cancer la vezică, la o vârstă atât de fragedă. Mai grav era că mama copilului suferea și ea de cancer. Drama cumplită a impresionat elevii și profesorii de la școală, care au început o campanie pentru strângerea a 15.000 de euro, necesară pentru operația copilului în străinătate. Pentru că Vlăduț este de aceeași vârstă cu elevii mei, părinții din clasa noastră au fost impresionați de povestea lui și au contribuit cu sume importante în această campanie.

Anul trecut, în decembrie, ne-am propus o activitate de voluntariat în cadrul proiectului pe care îl coordonez – În pași de poveste, spre teatru. Din suflet dăruim! a fost o acțiune caritabilă pentru copiii de la Spitalul „Marie Curie”. „Zâmbetele de soare” au vrut să fie parte din miracolul Crăciunului și au reușit. Mesajele și darurile lor au adus, atunci, zâmbete pe fețele copiilor bolnavi de cancer din Spitalul „Marie Curie”.

Apoi, acum câteva luni, am văzut o fotografie pe o pagină de Facebook. O profesoară purta, alături de un elev, un tricou care promova campania de donații prin SMS, organizată de Dăruiește Viață. Am trimis un SMS la 8844 cu mesajul SPITAL, iar după aceea, le-am propus părinților să comandăm și noi astfel de tricouri pe care să le purtăm la activitățile extrașcolare din tot acest an școlar. Toată lumea a fost de acord… Așa am devenit investitori la Bursa de fericire…”

*
36 de copii îl așteaptă cuminți pe medicul școlii, care tocmai își face apariția în vizita sa de marți. Ajuns în clasă, rămâne suprins de imaginea care îl întâmpină: elevii într-o nouă „uniformă”.

45665853_1927800290644448_8779018328183144448_n

Copiii salută într-un glas.
– De ce purtați tricourile acestea? îi întreabă medicul pe micuți.
– Așa ne-a zis doamna! răspunde cineva…

E momentul în care doamna învățătoare intervine cu explicații despre tricourile albe cumpărate de pe „Raftul de fericire”.
Le spune, printre altele, că ei oferă o rază de soare unor copii bolnavi, exact atunci când au cea mai mare nevoie de ajutor.

– E cam tristă povestea asta, îi șoptește un băiat colegei sale de bancă…
– Da, e foarte tristă!, îi ține isonul fetița.

*
Pentru ca orice copil bolnav de cancer să aibă șansa de a fi tratat bine, într-un spital din România, elevii și părinții lor au devenit acționari la Bursa de fericire.

Banii investiți contribuie la dotarea și modernizarea centrelor oncologice din România. Pentru ca, în viitor, povestea copiilor bolnavi de cancer să nu rămână una cu final posomorât și cu nori de groază. Pentru ca toți aceștia să aibă șanse sporite de vindecare, astfel încât multă vreme să le dăruiască celor apropiați zâmbetele lor senine. Și bucuria de a le fi aproape o viață întreagă.

Articol scris după o poveste a Ioanei Revnic – voluntar Dăruiește Viață

_

Vino și tu în comunitatea „Noi Facem Un Spital”. Poți dona prin SMS la 8844 cu mesajul SPITAL (2 euro/lună) sau prin SMS la 8864 cu mesajul SPITAL (4 euro/lună) .

 

Share on FacebookTweet about this on Twitter
9.11.2018 Nu sunt comentarii
Pe aceeasi tema:

Spune parerea ta

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.