• en
  • fr
  • ro

Advocacy

Tăcerea complice face victime – prima reacție oficială

Refuzăm să fim martori tăcuți la incompetența autorităților și la lipsa lor de grijă față de pacienții români. Refuzăm să rămânem indiferenți atunci când bolnavii de cancer, mulți dintre ei copii, nu au disponibile medicamentele de care au nevoie pentru a supraviețui. Vrem ca instituțiile responsabile cu sănătatea noastră, a tuturor, să fie conduse de oameni competenți, pe deciziile cărora să avem încredere să ne lăsăm viața.

De aceea am cerut demiterea Președintelui ANMDM pentru lipsa de competență și de pregătire necesară pentru a lua decizii de care depinde viața pacienților români. Detaliile despre această solicitare sunt disponibile aici 

În paralel cu inițierea petiției, Asociația Dăruiește Viață a trimis scrisori deschise către Președintele României, Primul Ministru, Ministrul Sănătății, Consiliului Științific al Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale, Colegiul Medicilor și Colegiul Farmaciștilor pentru a sesiza acest risc la adresa sănătății naționale.

 

COLEGIUL MEDICILOR RĂSPUNDE  

Colegiul Medicilor este primul organism care reacționează și răspunde solicitării noastre. Redăm mai jos scrisoarea primită de adresa Asociației.

”Da, suntem de acord că <tăcerea complice face victime> și considerăm că, într-adevăr, seful unei instituții de această importanță ar trebui, pe lângă criteriile stabilite de angajatorul său, să dețină și calități profesionale și tehnice în domeniul pe care îl gestionează.”

Screenshot 2019-06-21 at 19.45.00

 

Așteptăm cu interes și poziția Ministerului Sănătății și a celorlalte instituții. Dar, mai ales, așteptăm decizii în favoarea pacienților români.

 

SEMNEAZĂ ȘI TU PETIȚIA 

Boala nu alege. Nici accidentele nu aleg.
Atunci când ești bolnav, accesul imediat la medicamente și tratamente medicale de calitate poate face diferența între viață și moarte. În România, însă, Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale este condusă, din februarie 2019, de o persoană fără niciun fel de experiență profesională în domeniu, așa cum poate fi văzut din tabelul comparativ de mai jos.

Semnează petiția care solicită demiterea sa! Tăcerea ne face complici.

Semnează ACUM

Screenshot 2019-06-14 at 10.14.10

_

Cover photo: Unsplash

 

Share on FacebookTweet about this on Twitter
21.06.2019 Nu sunt comentarii

Etichete:,

Spune parerea ta

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.