• en
  • fr
  • ro

Blog

Putem oferi experiențe care rămân amintiri pe viață

“Mă gândesc la Mario. Des. L-am cunoscut în primavara anului trecut și m-am întâlnit cu el în mai multe etape ale tratamentului, și când se simțea mai bine și când se simțea rău și foarte rău. Când s-a bucurat din tot sufletul la atelierele de film la care a participat, sau când a primit jucării de la noi. Când, la distanță de câteva luni, ne-a spus că el nu mai are nevoie de nimic, că boala asta l-a maturizat brusc și nu mai e copil.

38143492_1188063651349312_6558777474627403776_o

Știam că-și dorește să vadă marea, așa scrisese într-o poveste pentru blogul Dăruiește Viață.

Ziua lui era imediat după a mea, în februarie. Eu urma să merg la Madrid și îmi doream tare să primească și el o excursie. Am făcut o postare în care am zis că Mario își dorește, printre altele, să vadă marea. Mai mulți prieteni s-au activat instant și i-au oferit, lui și părinților, un weekend la mare, chiar de ziua lui, când a împlinit 10 ani.

Era iarnă, februarie, vreme neplăcută, dar marea era acolo, doar pentru Mario. De atunci, când mă gândesc la mare, mă gândesc automat și la Mario. Am rămas cu 2 M în sunetul valurilor.

Mama lui Mario păstrează la profil, pe facebook, o poză cu ei 3, la mare, de ziua lui. Nu o poză cu Mario înainte de boală, ci cu Mario în ziua în care i s-a împlinit o mare dorință.

Sunt lucruri atât de mici pe care le putem face, cu așa mare ușurință, pentru a-i bucura pe ceilalți, fără să știm ce mare impact au asupra lor.

Putem oferi experiențe care rămân amintiri pe viață.

Trebuie doar să ne apropiem de cei care luptă pentru viață, să nu-i lăsăm singuri în fața bolii, să le aducem un zâmbet, să-i ascultăm, să le aflăm dorințele. Oamenii își doresc lucruri atât de firești!…”

Ramona Șărbu – Jurnalul Dăruiește Viață


Pentru copii precum Mario, noi și cei peste 150.000 de donatori construim un spital de oncologie pediatrică la standarde occidentale. Vrem să le oferim cele mai bune condiții de tratament, pentru a le crește șansele la viață.

Împreună, construim Primul Spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România.

Vino și tu în comunitatea “Noi Facem Un Spital”. Poți dona pe Bursa de Fericire, prin SMS la 8844 cu mesajul SPITAL (2 euro/lună), prin SMS la 8864 cu mesajul SPITAL (4 euro/lună) și prin virament bancar în contul Asociației

Share on FacebookTweet about this on Twitter
31.07.2018 Nu sunt comentarii
Pe aceeasi tema:

Spune parerea ta

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.