Aparate performante de hemodializă pentru copii din spitalul M.S. Curie
Nicio categorie
În desfășurare
Decembrie 2022

În Spitalul Clinic de Urgență pentru copii Marie Curie își desfășoară activitatea unul din cele 5 centre de hemodializă din România dedicate copiilor aflați în insuficiență renală cronică.

În centrul din spital există în acest moment 7 aparate de hemodializă, din care 3 și-au depășit numărul de ore de hemodializă pe care îl pot procesa, iar celelalte 4 sunt depășite din punct de vedere tehnologic. Această uzură a aparatelor accentuează efectele adverse ale hemodializei asupra copiilor.

 

În acest sens, Dăruiește Viață a inițiat un proiect prin care a strâns fondurile necesare achiziționării de noi aparate de hemodializă. Astfel, cu sprijinul sponsorilor și donatorilor s-au achiziționat 2 aparate de hemodializă 6008, aparate performante unice în România, care diminuează efecte adverse precum creșterea întârziată a copiilor, sau probleme cardiovasculare.

Ce există acum:

Aparate de hemodializă depășite moral și tehnologic

Ce aduce investiția noastră:

2 aparate noi de hemodializă
Reducerea efectelor adverse ale hemodializei
Ameliorarea starea de sănătate a copiilor
Training de specialitate pentru cadrele medicale

Achiziția aparatelor a însemnat o investiție de aproximativ 66.000 euro.

Ne propunem să dezvoltăm în cadrul proiectului și un program de training-uri pentru cadrele medicale pe termen de 2 ani, organizate conform standardelor Societății Internaționale de Nefrologie. Programul va putea fi continuat până la 6 ani, în funcție de indicatorii profesionali obținuți. Ca urmare, vom continua să investim pentru un proces de hemodializă performant, astfel încât medicii și asistentele să lucreze conform ultimilor proceduri medicale internaționale. Estimăm valoarea investiției în continuare la 100.000 euro pentru dotarea cu aparatură tehnologică necesară și susținerea cursurilor cadrelor medicale.

Copiii cu boli cronice ale rinichilor își petrec viața de la o vârstă fragedă, conectați la aparate ce-i ajută să supraviețuiască. Aproximativ 600 de ore pe an petrece un copil din acest centru conectat la aparatele de hemodializă. Uzura aparatelor din centru, le accentuează efectele adverse ale hemodializei. Anual, numărul copiilor ce beneficiază de hemodializă nu se micșorează, iar starea de sănătate a micuților depinde de aparate și de performanța lor.