• en
  • fr
  • ro

Viata incepe Azi | Dotarea sectiei de nasteri a Maternitatii Pantelimon

Suma investita:

10.000 euro

Data lansarii campaniei:
martie 2013
Data implementarii proiectului:
martie 2014
Detaliile proiectului

Campania „Viata incepe azi”, demarata in martie 2013 in parteneriat cu Horia Brenciu, a strans suma de 10.000 euro, bani cu care am dotat doua sali de nasteri la Spitalul Clinic de Urgenta Sf. Pantelimon din Bucuresti.
Campania de comunicare s-a desfasurat in perioada martie – aprilie 2013. In cadrul turneului solistului, spectatorii au fost informati despre obiectivele campaniei si au avut posibilitatea sa faca donatii prin SMS.

Scopul proiectului:

Dotarea sectiei de nasteri a Maternitatii Pantelimon la standarde europene – pentru a contribui la reducerea numarului de decese, este cu atat mai importanta cu cat un capitol la care suntem din nou pe primul loc este decesul femeilor la nastere.

Situatia initiala:

Este un lucru stiut ca starea de sanatate a unui popor se defineste inca de la nastere. Din nefericire, tara noastra este pe primul loc in Europa la mortalitate infantila si la numarul deceselor femeilor la nastere. Anual, in Romania, peste 28 de femei mor la nastere.

Rezultate:

In martie 2014, proiectul a fost implementat, dupa colectarea sumelor stranse prin SMS de la operatorii de telefonie mobila. Au fost achizitionate doua mese ginecologice actionate electric, pentru asistenta la nastere, doua scaune pentru medici si o masa de inox pentru instrumentar.

Mesele ginecologice achizitionate sunt speciale pentru nasterea naturala, un sector unde Romania se afla in coada listei. In conditiile in care Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda o frecventa a cezarienelor de 10%, din totalul nasterilor in Romania, in 2012, 41,2% au fost cezariene.

Parteneri:
 
 
Share on FacebookTweet about this on Twitter