• en
  • fr
  • ro

Modernizarea sectiei de pediatrie oncologica, diabet si boli rare din cadrul Spitalului Clinic de Copii Brasov

Suma investita:

620.000 euro

Derularea campaniei de fundraising:
decembrie 2014 - martie 2016
Data finalizarii proiectului:
iulie 2017
Beneficiari:

-> 2004 internari (continue si de zi) au fost inregistrate in anul 2016 in compartimentele de Imunologie, Hemato-oncologie si Diabet de la Spitalul Clinic de Copii Brasov
Detaliile proiectului

Asociatia Daruieste Viata a renovat sectia de pediatrie oncologica, diabet si boli rare, din cadrul Spitalului Clinic de Copii Brasov, cu 620.000 euro, bani stransi prin platforma online Bursa de Fericire.

Cand sistemul omoara copiii, noi le dam o noua sansa la viata!

Campania de strangere de fonduri s-a derulat in perioada 2014 – 2016, iar inaugurarea sectiei renovate a avut loc pe 29 noiembrie 2016.

Evenimentul de inaugurare a fost unul cu totul special, prin care li s-a oferit o surpriza copiilor internati, readucandu-le zambetul pe chip. O trupa de dansatori, in frunte cu Smiley, au dat buzna in saloanele lor si i-au invitat la petrecere, transformand sectia de oncologie, boli rare si diabet intr-un imens ring de dans.

“Implicarea noastra, a Asociatia Daruieste Viata, la Spitalul de Copii Brasov, arata ca se poate si in Romania, este un exemplu de bune practici pentru modernizarea unei institutii medicale de stat, conform standardelor europene. Copiii bolnavi de cancer sunt tratati, in Romania, in spitale cu toalete la comun, fiind supusi unui risc de infectii crescut. Am lucrat cu specialisti, am recompartimentat spatiul, pentru a crea saloane de 2 si 3 paturi, cu grup sanitar propriu, pentru a asigura circuitele prevazute in protocoalele medicale, am folosit materiale de cea mai buna calitate, pentru a asigura conditii optime de mentinere a igienei, iar designul are la baza terapia culorii, pentru a-i face pe copii sa se simta ca intr-un mare loc de joaca.” (Carmen Uscatu, presedintele Asociatiei Daruieste Viata)

Scopul proiectului:

Spitalul de Copii Brasov este unul dintre cele sase centre din tara unde se trateaza fibroza pulmonara (cicatrizarea tesuturilor pulmonare), care este cea mai raspandita boala genetica si care necesita tratament in conditii de izolare in camere curate. Aducerea la standarde medicale actuale, cu saloane ce au grupuri sanitare dedicate si posibilitatea monitorizarii permanente a functiilor vitale, precum si folosirea unor materiale de calitate aduc proiectului nostru rezistenta in timp si beneficii pentru cel putin zece ani de acum inainte pentru copiii internati pe aceste sectii.

Situatia initiala:

Inaintea interventiei Asociatiei Daruieste Viata, sectia de oncologie de la etajul cinci a Spitalului Clinic de Copii din Brasov avea 25 de locuri în 12 saloane, fara grupuri sanitare proprii – unul pentru fete si altul pentru baieti, paturi din fier, camera de tratament, sala de mese, camera de joaca – vechi si neadaptate standardelor actuale. Nu exista statie de monitorizare si monitoare pentru supravegherea functiilor vitale, in cazurile grave. Asadar, conditiile pentru tratarea micutilor bolnavi erau inadecvate, ingreunand procesul de recuperare.

Rezultate:

In urma implementarii proiectului Asociatiei Daruieste Viata, sectia de oncologie a fost complet renovata si recompartimentata, astfel incat fiecare dintre cele 12 saloane are grup sanitar propriu, mobilier nou, paturi medicale moderne, dintre care 10 – pentru cazurile grave – au actionare electrica. Sala de mese a fost renovata complet si mobilata, iar oficiul a fost dotat cu masina automata de spalat vase. Camera de tratamente, camera de joaca si cabinetele medicale au fost si ele renovate si dotate cu mobilier modern si adaptat conditiilor de mentinere a igienei în spital. Sectia are si o sala de asteptare prietenoasa, cu fotolii confortabile. Intreaga sectie respecta acum circuitele medicale, existând boxa de curatenie, boxe separate pentru deseuri medicale si nemedicale. Calitatea lucrarilor si a dotarilor permite ca timp de 10 ani de acum încolo, copiii care vor fi tratati în aceasta sectie vor fi mult mai bine îngrijiti.

Parteneri:

Proiectul de la Spitalul Clinic de Copii Brasov a fost derulat cu sprijinul Metropolitan Life Asigurari (partener special), precum si al Volumax Logistics SCS, Premium Aerotech, Duvenbeck Logistik, Ariston Thermo Romania, H&E Reinert, Elmas, HTI International, Eldon, Preh România, Minus 22 (sponsori).

Share on FacebookTweet about this on Twitter