• en
  • fr
  • ro

Raiffeisen Daruieste Viata | Aparate Accuvein pentru Pediatrie Fundeni

Suma investita:

18.000 euro

Data lansarii proiectului:
iulie 2014
Data finalizarii proiectului:
martie 2015
Beneficiari:

-> 7263 de internari anuale s-au inregistrat la Pediatrie Fundeni in perioada 2015 – 2016; la 20% dintre pacientii internati s-au folosit aparatele Accuvein
Detaliile proiectului

Achizitionarea a trei aparate Accuvein pentru Institutul Clinic Fundeni

Institutul Clinic Fundeni este cel mai mare spital din Romania si unul dintre principalele centre oncologice din tara. Peste 3.500 de copii ajung anual la camera de garda si sunt diagnosticati cu patologii maligne sau nonmaligne.

In urma programului de granturi organizat de Raiffeisen Bank – ”Raiffeisen Comunitati”, in perioada 15 iulie – 30 septembrie 2014, am obtinut 6.900 Euro, reprezentand 38% din finantarea necesara proiectului: achizitionarea a trei aparate Accuvein pentru Institutul Clinic Fundeni.

Pentru orice copil care ajunge intr-un spital, recoltarea analizelor sau aplicarea tratamentelor injectabile reprezinta manevre traumatizante. Aparatul Accuvein se bazeaza pe tehnologia infrarosu si afiseaza o harta digitala a vascularizarii la suprafata pielii. Acest lucru permite clinicienilor sa verifice in timp real permeabilitatea venelor si sa evite astfel incercarile multiple si/sau producerea de leziuni sau hematoame.

Scopul proiectului:

Dotarea sectiei de Pediatrie din cadrul Institutului Clinic Fundeni cu trei aparate Accuvein ce ajuta la identificarea venelor viabile ale copiilor ce sunt internati pe sectia de oncologie a Institutului Clinic Fundeni.

La suma donata de Raiffeisen, am adaugat inca 10.000 de euro, din fondurile oferite de sponsorii nostri. Aparatele au fost donate catre Institutul Clinic Fundeni la inceputul lunii martie 2015 si sunt deja folosite de cadrele medicale.

Rezultate:

Folosirea Aparatelor Accuvein la Institutul Clinic Fundeni va reduce rata de esec in “gasirea” venelor viabile la sub 1%. Copiii vor beneficia de proceduri mai putin traumatizante, iar montarea cateterelor si a branulelor vor deveni actiuni usor de realizat, fara niciun risc de producere a unor leziuni la nivelul vaselor sanguine. Timpul de realizare a acestor proceduri va scadea semnificativ, cu un impact direct asupra cresterii calitatii actului medical, iar cheltuielile spitalului se vor diminua, de asemenea.

Prin proiectele derulate in anii anteriori la Institutul Clinic Fundeni, am creat un department de transplant medular pentru copii, am modernizat si marit capacitatea centrului de transplant medular pentru adulti si am dotat laboratorul de biologie moleculara si citogenetica, esential in diagnosticarea precoce si in profunzime a cancerelor limfatice.

Share on FacebookTweet about this on Twitter