• en
  • fr
  • ro

Modernizarea sectiei de hemato-oncologie de la Spitalul Clinic de Copii “Louis Turcanu” Timisoara

Suma estimata:

1.200.000 euro

Data finalizarii primei etape (etajele 1 si 2):
decembrie 2016
Data finalizarii etapei II (parter si etajul 3):
decembrie 2017
Beneficiari:

-> 174 de transplanturi medulare si peste 3.000 de proceduri privind diagonisticarea leucemiilor si a altor tipuri de cancer realizate la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Louis Turcanu” din Timisoara pe parcursul anilor 2012 – 2016
-> 1082 de internari inregistrate in 2016 la sectia de Oncologie a Spitalului „Louis Turcanu”
Detaliile proiectului

 

Asociatia Daruieste Viata modernizeaza intreaga sectie de hemato-oncologie de la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii “Louis Turcanu” din Timisoara, pentru aducerea ei la standarde europene. In 2016 am renovat etajele 1 si 2, recompartimentandu-le intr-un mod adaptat, care sa permita pastrarea numarului de paturi per total, reducerea numarului de paturi din salon, precum si includerea de grupuri sanitare.

Renovarea sectiei de transplant medular si proiectul tehnic pentru tot restul cladirii au fost realizate cu sprijinul companiei PROFI Romania, care a alocat aproape 450.000 euro din totalul de 800.000 euro investiti la Spitalul “Louis Turcanu”.

Proiectul de modernizare continua acum pentru parter si etajul 3, fiind necesare investitii de 400.000 euro.

Scopul proiectului:

Crearea de saloane cu grupuri sanitare proprii si usurarea circuitelor medicale, oferind conditiile necesare pentru a reduce infectiile intraspitalicesti, principala cauza de deces a copilului bolnav de cancer. Un mediu curat inseamna cresterea semnificativa a sanselor de supravietuire.

Acest proiect, alaturi de cel finalizat recent la Spitalul Clinic de Copii Brasov, este un exemplu de bune practici prin care demonstram ca putem avea si in Romania spitale publice la standarde occidentale. Aici, copiii bolnavi de cancer sunt acum tratati asa cum ar trebui, intr-un spatiu adecvat din toate punctele de vedere.

Rezultate:

Renovarea sectiei de Transplant medular a Spitalului din Timisoara a insemnat recompartimentarea etajului 1 intr-un mod adaptat, care sa permita pastrarea numarului de paturi per total, reducerea numarului de paturi din salon, precum si includerea de grupuri sanitare in fiecare salon.

Sectia beneficiaza acum de gaze medicale pentru situatiile critice care pot aparea pe parcursul tratamentului, aparatura de monitorizare functii vitale, in anumite saloane, mobile modern, boxe de curatenie pe fiecare etaj, sala de tratament dotata cu hota de citostatice, precum si o sala de joaca modernizata.

In februarie 2017, Tudor Chirila si trupa Vama, alaturi de supravietuitori in lupta cu cancerul si Asociatia Daruieste Viata, au pregatit o surpriza copiilor internati in sectia de oncologie de la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Louis Turcanu”.

“Nu realizam cat suntem de fericiti pentru ca suntem sanatosi” e primul gand al lui Tudor. Alaturi de colegii lui de la trupa Vama, el trece prin fiecare salon. Cauta pentru fiecare copil, pentru fiecare mama, o vorba buna, o gluma. Nu se lasa pana nu smulge un zambet adolescentei din salonul unde, in urma cu sase ani, a filmat cu mai multi copii, pentru ca si atunci, ca si acum, vrea spitale “ca afara”.

Share on FacebookTweet about this on Twitter