• en
  • fr
  • ro

Energie pentru o sansa la viata | Laboratoarele de citogenetica moleculara si imunofenotipare Fundeni

Suma investita:

375.000 euro

Data lansarii proiectului:
octombrie 2013

Beneficiari:

-> peste 4.500 de proceduri de diagnosticare si urmarire a bolilor hemato-oncologice, realizate in perioada 2014 - 2016 la Institutul Clinic Fundeni, in laboratoarele de citogenetica si imunofenotipare
Detaliile proiectului

Proiectul ,,Energie pentru o sansa la viata – Modernizarea Laboratoarelor de Citogenetica Moleculara si Imunofenotipare din cadrul Institutului Clinic Fundeni, Bucuresti”, a demarat in octombrie 2013, in parteneriat cu GDF SUEZ Energy Romania si a vizat crearea Centrului Regional Sud de diagnosticare in profunzime a cancerului de sange la copii si adulti, in cadrul Institutului Clinic Fundeni, cu efecte masurabile si pe termen lung.

Scopul proiectului:

Investitia, in valoare de 375.000 de euro, a avut ca scop imbunatatirea indicatorilor de supravietuire in bolile hemato-oncologice, respectiv cresterea ratei de supravietuire de la 50%, cat este acum in Romania, la 80%, cat este in Europa.

Situatia initiala:

Inainte de renovare, la Fundeni medicii lucrau cu aparatura veche de 15 ani, care nu permitea diagnosticarea in profunzime, conform protocoalelor internationale. Aici erau efectuate in medie 700 de analize anual, iar in urma dotarii se estimeaza ca vor putea realiza aproximativ 2500. De asemenea, acum se poate urmari boala minima reziduala pentru aproximativ 200 de cazuri noi anual, ceea ce permite aplicarea tintita a protocoalelor de tratament europene, cu modelarea dozelor de citostatice si, in cazuri bine selectate, efectuarea transplantului medular.

Rezultate:

In cadrul proiectului, a fost sustinuta financiar dezvoltarea infrastructurii de diagnostic prin achizitionarea a doua echipamente performante: un sistem de cariotipare automata si un analizor automat de citometrie in flux. Proiectul a inclus si renovarea laboratoarelor si asigurarea de reactivi necesari analizelor pentru o perioada de cel putin 6 luni.

Sponsor
 
 
Share on FacebookTweet about this on Twitter