• en
  • fr
  • ro

Energie pentru o sansa la viata | Dotarea unei sali de operatii

Suma investita:

235.000 euro

Data lansarii proiectului:
decembrie 2013
Data finalizarii proiectului:
decembrie 2014
Beneficiari:

-> 838 de interventii chirurgicale, din care 310 laparoscopice si 101 oncologice, au fost realizate in perioada 2015 – 2016, in sala de operatii dotata, de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti
Detaliile proiectului

Dotarea unei sali de operatii, din cadrul Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti                                                                                       

Proiectul a demarat in decembrie 2013 si s-a incheiat in decembrie 2014 si a vizat dotarea unei sali de operatii, din cadrul Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti, cu sprijinul GDF Suez Energy Romania, care este la a doua investitie in proiectele asociatiei Daruieste Viata.

In cadrul Sectiei Chirurgie IV din Spitalul Universitar de Urgenta, operatiile se desfasoara atat in regim de urgenta, cat şi electiv, cuprinzand o gama larga de patologii: digestiva (colecistectomii, apendicectomii, neoplazii intestinale, gastrice), hepatica, a peretelui abdominal (hernii, eventraţii, evisceraţii), cura varicelor hidrostatice, neoplazii de san, neoplazii genitale.

Scopul proiectului:

Cresterea numarului de interventii chirurgicale laparoscopice minim invazive realizate la Spitalul Universitar de Urgenta, care sa permita pacientilor o recuperare rapida.

Rezultate:

Echipamentele ultramoderne achizitionate: o linie laparoscopica de ultima generatie ce permite abordarea unor tipuri noi de patologii chirurgicale si care prezinta posibilitatea interconectarii cu aparatura endoscopica sau colonoscopica, un aparat de anestezie ultramodern, o masa de operatii modulabila, lampi de iluminat cu camere incorporate, un defibrilator, un aspirator chirurgical.

Noua aparatura ofera si posibilitatea upgradarii permanente, lucru esential avand in vedere evolutia rapida a tehnologiei medicale. Sala de operatii este dotata si cu un sistem video care permite transmiterea in direct a interventiilor chirurgicale in sala de curs, oferind astfel studentilor si rezidentilor posibilitatea sa-si insuseasca mai bine metode si tehnici specifice diferitelor patologii.

Sponsor:

GDF Suez Energy Romania

Share on FacebookTweet about this on Twitter