• en
  • fr
  • ro

Daruieste Viata | Modernizarea Sectiei de Neonatologie Polizu

Suma investita:

317.000 euro

Data lansarii campaniei:
aprilie 2011

Data finalizarii campaniei:
iunie 2011
Detaliile proiectului

Campania „Daruieste Viata” | Proiect: Modernizarea Sectiei de Neonatologie a Maternitatii Polizu, Bucuresti

Prin campania de fundraising „Daruieste Viata” (titlul acestei campanii a dat si numele asociatiei noastre), derulata in perioada aprilie – iunie 2011, s-au strans 317.000 euro cu care am realizat proiectul “Modernizarea Sectiei de Neonatologie Polizu”.

Scopul proiectului:

Acest proiect a fost realizat pentru ca rata de mortalitate pentru bebelusii pe care ii poti cuprinde in palma sa scada. Copiii nascuti prematur (avand cateva sute de grame) sufera de o serie de afectiuni, care, pentru a fi tratate, trebuie depistate la timp. Acesti copii petrec in sectia de neonatologie uneori si 3 luni pana ajung la varsta la care sa poata fi priviti ca niste nou nascuti la termen.

Situatia initiala:

Sectia de Neonatologie din cadrul Maternitatii Polizu Bucuresti este inclusa in topul celor mai performante 150 de clinici din lume, primind 3.000 de copii prematuri (cele mai grave cazuri), insa inainte sa se faca aceste achizitii doar jumatate dintre copii puteau fi tratati la timp.

Rezultate:

Fondurile stranse in campanie au fost investite in: 9 incubatoare (din care unul este de transport), 5 lampi de fototerapie neonatala, 7 monitoare pulsoximetrie, 7 blendere aer-oxigen, 100 de bucati Senzori Oximetrie cerebrala si somatica, un sistem administrare si monitorizare oxid nitric, 5 monitoare functii vitale, un ecograf performant, 3 paturi incalzite si 2 bilirubinometre cutanate.

Parteneri:

Campania a fost realizata de catre ProTV.
Implementarea proiectului a fost facuta de catre membrii fondatori in regim de voluntariat in cadrul asociatiei Salveaza Vieti.

Share on FacebookTweet about this on Twitter