• en
  • fr
  • ro

Dar din dar se face Viata | Aparat de radioterapie pentru OncoHelp Timisoara

Suma investita:

400.000 euro

Data lansarii campaniei:
decembrie 2012
Data finalizarii campaniei:
octombrie 2013
Detaliile proiectului

Campania “Dar din dar se face Viata” | Proiect: Achizitionarea unui aparat de radioterapie la noul centru de radioterapie OncoHelp Timisoara

In Romania, unul din doi copii bolnavi de cancer moare. Cauzele acestui esec al sistemul romanesc de sanatate in a-si salva copiii sunt multiple, pornind de la diagnosticarea tarzie si adesea eronata si ajungand la tratamentul chimioterapeutic uneori incomplet. Ne confruntam cu lipsa totala a posibilitatii de tratament radioterapeutic specializat pentru copiii ce necesita anesteziere pe parcursul sedintelor de radioterapie.

In oricare alta tara din Uniunea Europeana, aceasta este o procedura obisnuita. Impreuna putem face ca si Romania sa ajunga la performante in tratamentul radioterapeutic al copiilor bolnavi de cancer.

Asociatia Daruieste Viata a sprijinit Asociatia OncoHelp Timisoara in achizionarea unui aparat de radioterapie, deruland o campanie de strangere de fonduri in perioada decembrie 2012 – octombrie 2013, cuprinzand trei etape de comunicare:

  • redirectionarea a 20% din impozitul pe profit: decembrie 2012
  • redirectionarea a 2% din impozitul pe venit: februarie – mai 2013
  • investitii in platforma Bursa Binelui: iunie – octombrie 2013
Scopul proiectului:

Asociatia Daruieste Viata si-a propus prin acest proiect achizitionarea unui aparat de radioterapie care sa asigure tratament gratuit pentru copii, indiferent de varsta si de tipul de procedura necesara.

Situatia initiala:

In lipsa unor registre nationale ale bolnavilor de cancer, se estimeaza ca in prezent sunt peste 100.000 de pacienti diagnosticati si anual apar alte 3.000 de noi cazuri. 70% dintre pacienti au nevoie de radioterapie pe parcursul tratamentului. Din cauza faptului ca la noi aparatura este insuficienta si invechita, copiii NU pot face radioterapie, iar adultii sunt inscrisi pe lungi liste de asteptare, desi in tratarea cancerului fiecare secunda conteaza.

Rezultate:

Suma totala donata de companii si oameni buni a fost de 400.000 de euro. Aceasta a fost investita in achizitionarea unui aparat de radioterapie, care sa asigure tratament performant atat pentru adulti, cat si pentru copiii mici, pentru care radioterapia presupune conditii speciale.

Valoarea totala a investitiei in noul centru de radioterapie OncoHelp a fost de aproape 3 milioane de euro (numai aparatul a costat 1,6 milioane de euro). Noul centru a fost inaugurat in 21 aprilie 2015, tratamentul facut aici fiind decontat prin sistemul public de asigurari de sanatate.

Rezultate asteptate in urma implementarii proiectului: asigurarea in Romania a tratamentului radioterapeutic la copii (se va putea face pana la sfarsitul anului 2015) si cresterea ratei de vindecare a bolnavilor de cancer.

Parteneri:
 
 
Share on FacebookTweet about this on Twitter