• en
  • fr
  • ro

Cifrele inseamna VIATA | Camere sterile la Institutul Clinic Fundeni si Spitalul Universitar Bucuresti

Suma investita:

800.000 euro

Data lansarii campaniei:
decembrie 2011
Data finalizarii proiectului:
ianuarie 2013 - Institutul Clinic Fundeni ianuarie 2015 - Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti
Beneficiari:

Institutul Clinic Fundeni: 550 de transplanturi medulare (in perioada 2013-2016); peste 4.500 de proceduri de diagnosticare si urmarire a bolilor hemato-oncologice (in perioada 2014-2016)
Detaliile proiectului

Campania “Cifrele inseamna Viata” | Proiect: Construirea de camere sterile la Institutul Clinic Fundeni si la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

Prin campania “Cifrele inseamna VIATA”, desfasurata in decembrie 2011, am reusit sa strangem 800.000 euro, bani pe care i-am investit in construirea a zece camere sterile la Institutul Clinic Fundeni si cinci la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti.

Scopul proiectului:

Infectiile sunt cea mai importanta cauza a deceselor din centrele oncologice, asadar investitia in construirea de camere sterile, care permit o izolare speciala a pacientilor, am considerat-o vitala.

Situatia initiala:

In majoritatea centrelor din tara, preventia si tratarea infectiilor se face in saloane cu cate 10 pacienti, cu toalete la comun. Pacientii bolnavi de cancer care sunt tratati cu chimioterapie, radioterapie sau interventii chirurgicale au un risc crescut de a dezvolta infectii.

La Institutul Clinic Fundeni erau 7 camere sterile in 2011 si era necesara marirea capacitatii Centrului pentru Transplant Medular, precum si realizarea unui compartiment de transplant la copii. La Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti nu existau camere sterile.

Rezultate:

La Institutul Clinic Fundeni am realizat marirea capacitatii Centrului pentru Transplant Medular prin construirea si dotarea a 4 camere sterile pentru adulti. Am refacut instalatia de purificare a aerului pentru alte 7 camere existente. Am creat un nou compartiment de transplant la copii prin construirea a 6 camere sterile. Toate cele 10 camere construite au fost dotate cu paturi de terapie intensiva, mobilier, monitoare functii vitale, statie. De asemenea, s-a refacut hidroizolatia pentru terasa de deasupra Centrului de Transplant.

Compartimentele de transplant de la Institutul Fundeni au fost date in folosinta in ianuarie 2013. Cele cinci camere sterile de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti au fost inaugurate la inceputul anului 2015.

——-
Campania a fost realizata de catre membri fondatori Daruieste Viata, in regim de voluntariat, in cadrul asociatiei Salveaza Vieti.

 

 

 

Share on FacebookTweet about this on Twitter