• en
  • fr
  • ro

Cifrele daruiesc Viata | Centrul de transplant medular de la Spitalul Universitar Bucuresti

Suma investita:

600.000 euro

Data lansarii proiectului:
noiembrie 2014
Beneficiari:

-> 2.461 de internari anuale s-au inregistrat la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti in 2015 - 2016
-> Camerele sterile de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti au fost inaugurate la inceputul anului 2015. Pana in momentul de fata, aprilie 2017, SUUB nu a obtinut autorizatia de functionare si niciun transplant medular nu a fost realizat.
Detaliile proiectului

„Cifrele daruiesc Viata” | Centrul de transplant medular din cadrul Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti

Prin campania „Cifrele daruiesc Viata”, Asociatia Daruieste Viata a investit in Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti cu scopul cresterii capacitatii de transplant a Romaniei si asigurarii unor solutii de tratament la standarde internationale pentru pacientii cu diverse tipuri de cancere ale sangelui si nu numai.

Proiectul a creat premisele necesare realizarii atat a procedurii de transplant de celule stem autolog, cat si a trasplantului alogenic, asigurand totodata conditii de tratament si izolare pentru pacientii cu imunodepresie severa.

Maxbet Romania a investit in acest proiect 200.000 de euro. Alti 400.000 de euro au provenit din sponsorizarile oferite de firme care au directionat 20% din impozitul pe profit catre Asociatia Daruieste Viata, in urma campaniei desfasurate in parteneriat cu Pro TV ”Cifrele daruiesc viata”.

Scopul proiectului:

Prin crearea centrului de transplant medular de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, capacitatea de transplant a Romaniei se va mari, astfel ca numarul celor care vor putea beneficia anual de transplant de celule stem, este estimat la o crestere cu peste 150 de pacienti. Tratamentul chimioterapeutic efectuat in conditii de izolare scade riscul de deces din cazua infectiilor, asigurand o rata de supravietuire similara celei inregistrate in clinicile din vestul Europei.

Situatia initiala:

Bolnavii de cancer au nevoie de conditii speciale de spitalizare si de tratament, pe de o parte pentru ca timpul petrecut de un bolnav de cancer in spital ajunge la cateva luni sau ani, iar, pe de alta parte, pentru ca tratamentele puternice duc la scaderea drastica a imunitatii si la cresterea riscului de a contacta infectii.

In majoritatea centrelor hemato-oncologice din tara, preventia si tratarea infectiilor se face in saloane cu cate 10 pacienţi, cu toalete la comun. In consecinta, in Romania, 50% din pacientii bolnavi de cancer mor din cauza infectiilor.

Rezultate:

In cadrul Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti am construit centrul de transplant medular prin amenajarea a cinci camere sterile de transplant (centrala pentru presiune pozitiva si flux laminar, paturi de terapie intensiva cu cantar, monitoare pentru functii vitale, grup sanitar propriu, injectomate, perfuzomate) si a unui compartiment de pretransplant si dotarile necesare functionarii acestuia (paturi, noptiere, sistem de panica, hota preparare medicamente, masina sterilizare plosti), constructie laborator, banca de celule, camera de garda.

Parteneri:
 
 
Share on FacebookTweet about this on Twitter