• en
  • fr
  • ro

Bronhofibroscop pentru Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara

Suma investită:

9884 euro

Implementarea proiectului:
2017
Detaliile proiectului

Proiectul „Un aparat prețios cât viața unui COPIL”, care presupunea achiziționarea unui aparat de bronho-fibroscopie pentru Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara, a fost depus în cadrul competiției interne ING „Adoptă un proiect”. Aici a câștigat votul angajaților băncii în luna noiembrie 2016.

68d5ffab-c0a4-424a-a8ba-0e4549c2027b

Pe mâinile unui medic de terapie intensivă dintr-un spital de urgență, cum este Spitalul de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara, ajung zilnic cazuri grave, aproape la limită. Unii copii au nevoie urgent de operație, altii de respirație asistată de un aparat numit ventilator. Abordarea căii aeriene în pediatrie poate fi dificilă, necesitând anumite device-uri și/sau aparatură adaptată vârstei. Uneori, dacă nu ai la dispoziție aparatura potrivită, consecințele pot fi fatale.

Scopul proiectului

Prin acest proiect, spitalul are acum un bronhofibroscop, aparat folosit în mai multe scopuri: la diagnosticarea unor malformații de căi aeriene, la confirmarea unor procese inflamatorii sau infecțioase și pentru intubațiile dificile.

Un diagnostic corect ajută la stabilirea unei strategii terapeutice corespunzătoare, oferind în același timp o ȘANSĂ ÎN PLUS LA VIAȚĂ. Posibilitatea intubării dificile SALVEAZĂ VIEȚILE acestor copii.

Share on FacebookTweet about this on Twitter