• en
  • fr
  • ro

Blog

„Programul de depistare a cancerului de col nu functioneaza peste tot in tara”

Medicii de familie atentioneaza ca programul de depistare precoce a cancerului de col si de san nu functioneza asa cum Ministerul Sanatatii a promis. „In primul rand, un motiv pentru care programul de depistare a cancerului de col nu functioneaza peste tot in tara este circuitul foarte greoi al actelor. In al doilea rand, nu cunosc niciun loc in Bucuresti spre exemplu unde o femeie care are nevoie sa faca o mamografie sa nu fie nevoita sa achite o coplata”, a declarat medicul de familie Daciana Toma, secretar al Societatii Nationale a Medicilor de Familie, la Intrunirea Medicala Translationala si Interdisciplinara „Leziuni Preneoplazice si Neoplazice”, care a avut loc vineri, 5 decembrie, la Bucuresti.

cancer de col

O alta problema reclamata de medicii ginecologi, oncologi si hematologi a fost faptul ca nu se acopera costurile de anatomo-patologie pentru depistarea cancerelor de col sau de san si nici cele pentru investigatia PET-CT, pentru care exista lista de asteptare la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.

„Din pacate, posibilitatea de a face aceasta analiza – vitala pentru urmarirea bolilor neoplazice – depinde de veniturile pacientelor”, a spus prof. dr. Radu Vladareanu, sef sectie Obstetrica-Ginecologie la Spitalul Elias din Bucuresti.

radu vladareanu

O astfel de investigatie costa in jur de 5.000 de lei si este gratuita cu aprobare de la CNAS.

Autor: Geta Roman

Share on FacebookTweet about this on Twitter
9.12.2014 Nu sunt comentarii
Pe aceeasi tema:

Spune parerea ta

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.