• en
  • fr
  • ro

Blog

Jurnal de Spital – sunetul de Șantier care arată că se face

Când am început construcția Primului Spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică, zgomotul de pe Șantier a fost cel care ne-a ancorat în realitate și ne-a făcut să ne dăm seama că acest lucru chiar se întâmplă: #NoiFacemUnSpital. Trecuse ceva timp, în care discutasem cu o multitudine de oameni, pregătisem zeci de aprobări și de hârtii, văzusem zeci de planuri de cum vom decurge lucrările. Însă, nimic nu se compara cu sunetul Șantierului – freamătul echipei de lucru, zgomotul apăsat al utilajelor care pregăteau terenul construcției și care, mai apoi, au început săpăturile, indicațiile celor care coordonau echipele. Sunetul de Șantier ne spunea că acest vis a devenit realitate.

Astăzi, la aproape un an de la turnarea fundației, sunetul de Șantier încă este acolo, iar emoțiile pe care ni le aduce sunt la fel de intense. Se lucrează de zor, chiar dacă este august și suntem învățați cu perioada concediilor. Se lucrează la închideri, la pregătirea spațiului pentru RMN, care va fi dat spre folosință înaintea Spitalului, pentru a deservi pacienților internați acum la Marie Curie și la finalizarea ultimelor detalii înainte de începerea compartimentării.

Colaj_Santier

În paralel, comisia de selecție a antreprenorului care va gestiona instalațiile, compartimentarea, designul de interior și fațadele se va întruni pentru a face o ultimă analiză tehnică a ofertelor și pentru a desemna câștigătorul. Cât de curând vom începe și această a doua etapă importantă din planul proiectului.

10072019-5

10072019-2

 

Spitalul nostru, al celor peste 260.000 de oameni a crescut într-un an cât alții în nouă. Am finalizat deja structura de 9 niveluri: subsol cu buncăre de radioterapie, parter, mezanin și șase etaje. Dar treaba noastră abia acum începe – urmează etapa a doua, dar și întreținerea lui pe termen lung. Doar având grijă de ceea ce am construit, vom putea fi siguri că pacienții-copii vor primi îngrijire la standarde Vestice.

__

#NoiFacemUnSpital pentru a schimba felul în care se oferă îngrijire medicală în România. Pentru a fi tratați și copiii români ca în afară.
Te poți alătura cu o donație recurentă, pe platforma noastră de fundraising BursaDeFericire.ro

 

Donează ACUM

Share on FacebookTweet about this on Twitter
8.08.2019 Nu sunt comentarii

Spune parerea ta

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.