• en
  • fr
  • ro

Blog

Jurnal de Spital – pregătim buncărele de radioterapie și trainingul medicilor

A fost o săptămână aglomerată pe Șantier, dar și la Spitalul Marie Curie. Ne înălțăm deja spre etajul al patrulea, iar până la final de iunie estimăm că vom fi gata cu structura pentru toate cele nouă niveluri (subsol, parter, mezanin și 6 etaje). În paralel, am demarat discuțiile pentru dotarea spitalului și pregătirea personalului medical și auxiliar și am primit vizite importante pe Șantier.

_MG_8699

Photo credits: Florin Vedeanu / Vizita Ambasadorului Israelului la București 

 

Primele discuții pentru obținerea aparatelor de radioterapie

Am început proiectul Spitalului cu un singur gând — să le oferim copiilor bolnavi de cancer accesul la cea mai bună îngrijire. Un spațiu gândit pentru ei, pentru a-i ajuta să lupte cu boala. Compartimentul de radioterapie este una din cele mai importante componente. Va fi primul din România dedicat exclusiv copiilor, cu specialiști în tratarea pacienților-copii, spațiu dedicat pentru anesteziere și un ambient care să reducă sentimentul de anxietate, provocat de procedură.

BunkerPhoto: randare Spital

Săptămâna aceasta am început discuțiile cu unul din posibilii parteneri pentru dotarea cu aparatură a celor două buncăre de radioterapie. Am vorbit despre un viitor parteneriat, în beneficiul copiilor care vor fi internați în Noul Spital, dar și despre care sunt noile tehnologii din radioterapie și beneficiile pe care le aduc pacienților.

 

Pregătim parteneriatul pentru trainingul personalului medical și auxiliar
Cum ne vom asigura că viitorii pacienți vor primi îngrijire medicală la standarde Vestice? Fiind alături de echipa medicală și personalul auxiliar cu traininguri constante, asigurate de specialiști din străinătate. Pentru traininguri am încheiat un parteneriat cu Institutul Științific San Rafaelle din Milano. Dr. Fabio Ciceri, Directorul Unității de Hematologie și Transplant Medular, din cadrul Institutului, a vizitat pentru prima dată Șantierul Spitalului pentru a vedea progresul lucrărilor și pentru a discuta detaliile parteneriatului, aceasta fiind a doua întâlnire pe care o avem cu dumnealui.

_MG_8693

Photo credits: Florin Vedeanu / Vizita Ambasadorului Israelului la București 

 

E.S. Dl. David Saranga, Ambasador Israelului la București în vizită pe Șantier
Am primit și vizite importante pe Șantier. Dl. David Saranga, Ambasadorul Israelului la București a vizitat Șantierul și ne-a adus un plus de energie, la începutul săptămânii. Ne-am bucurat de mesajele calde pe care ni le-a transmis și interesul arătat față de proiectul nostru.

_MG_8595

Photo credits: Florin Vedeanu / Vizita Ambasadorului Israelului la București 

___

#NoiFacemUnSpital și suntem cea mai mare comunitate implicată social din România. Peste 250.000 de oameni. Continuă alături de noi și donează pentru Primul Spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică folosind una dintre metodele de mai jos:

  • Online (lunar sau o dată), pe Bursa de Fericire – platforma noastră de strângere de fonduri.
  • Comandă un cadou din Raftul cu Fericire. Donația ta se transformă în cărămizi de Spital
  • Fă-ți campanie pe Bursa de Fericire. Poți crea propriul tău eveniment și strânge fonduri cu ajutorul celor dragi pentru cel mai ambițios proiect
  • Inițiază/ continuă donația prin SMS cu mesajul SPITAL la 8864 (4 euro/lună) și/sau la 8844 (2 euro/lună). Pot fi active ambele campanii sau doar una dintre ele.

După finalizarea construcției, împreună vom avea grijă ca Spitalul să funcționeze la cele mai bune standarde.

 

Share on FacebookTweet about this on Twitter
18.04.2019 Nu sunt comentarii

Spune parerea ta

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.