• en
  • fr
  • ro

Blog

Ce bine ar fi să avem cu toții, alături, o “mama lui Vlăduț”

Mama lui Vlăduț vrea să-și doneze ziua de naștere pentru a strânge fonduri pentru Spitalul “Dăruiește Viață” – Primul Spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România. Aici este campania ei făcută pe Bursa de Fericire.
Vreau să vă povestesc puțin despre acest om minunat. Tare bine ar fi dacă am avea cu toții, alături, o “mama lui Vlăduț ”

30723826_2037332399858417_5433036378495516672_n

 

Pe mama lui Vlăduț am cunoscut-o anul trecut, când mi-am început vizitele la oncologie Marie Curie. Am remarcat-o imediat, era o persoană așa de pozitivă și caldă, mereu cu zâmbetul pe buze, ca și cum nu era ea cea care trecea prin a 2-a mare încercare: prima oară a fost ea diagnosticată cu cancer. A luptat cu toate forțele, și încă mai luptă. Apoi lumea i s-a cutremurat la aflarea celei mai cumplite vești: fiul mai mic a fost diagnosticat cu cancer.

IMG-20180725-WA0008

Ne-am împrietenit rapid. Am început să-i trimit constant câte un mesaj s-o întreb cum se simt, ea și Vlăduț, cum merge tratamentul, cum e ziua de azi?…

De atunci, primesc și eu constant mesaje care-mi înveselesc ziua:
“Vă pup, să aveți o zi minunată! ”
“Va îmbrățișăm și vă mulțumim pentru toate clipele de zâmbete pentru copiii noștri.”
“Va pupăm și vă trimitem milioane de pupici!”
“Vă îmbrățișez, vă pup și vă iubesc!”
“Bună, Ramonet(ul) meu frumos și vesel ! Ce mai faceți voi?”

De câteva luni bune Vlăduț a terminat tratamentul și este acasă, a revenit la viața pe care o știa. Ne rugăm pentru el să fie puternic în continuare și să țină boala departe de el! Cu mama lui ținem legătura săptămânal. După ce s-a abonat la campania de SMS la 8844 cu mesajul SPITAL, de curând ne-a spus că vrea să facă și campanie să-și doneze ziua de naștere și să strângă fonduri pentru #SpitalulDaruiesteViata.

37782784_2172274669673608_6373396120512495616_n

 

Îi scriu azi mamei lui Vlăduț cu câteva sfaturi de cum să-și promoveze campania, ca informația să ajungă la prietenii de pe facebook. Răspunsul ei mi-a reamintit de ce le îndrăgesc maxim pe cele mai puternice mame. Și cât de feriți am fost noi de probleme și nu apreciem tot ce primim. Habar nu avem ce înseamnă greutățile vieții și ne cuprinde o stare negativă la primul mic hop.

“Daaa, promit să mă ocup imediat ce am puțin timp ….am fost cu băiatul cel mare in spital. L-am operat de apendicită. A trebuit să stau cu el si l-am supravegheat…ieri am venit acasă și m-am luat cu treburi de-ale casei. Acum sunt la IOB sa-mi iau bilet de trimitere pt CT. Luni dimineață merg cu Vladi la școală, apoi cu cel mare la scos fire, apoi vin la Medlife București Grivița la CT. Dar suntem bineee.”

Suntem bineee, haideți să ne zicem asta cu voce tare, cu toții. Și haideți să-i facem o bucurie mamei lui Vlăduț și să-i oferim cea mai frumoasă aniversare: o campanie de succes! Pentru ca micuții care vor mai fi diagnosticați cu cancer să fie tratați într-un spital cu cele mai bune condiții de tratament.

O iubim tare pe Alina Ilinca, mama lui Vlăduț, și ne bucurăm nespus că am întâlnit-o. E o lecție de viață pentru noi toți!

Ramona Șărbu – Jurnalul Asociației Dăruiește Viață

Share on FacebookTweet about this on Twitter
7.09.2018 Nu sunt comentarii
Pe aceeasi tema:

Spune parerea ta

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.