Ridică un spital, române!

Ridică un spital, române!

Megafoanele nu salvează vieți! Un spital modular, care să crească numărul de paturi din sistemul medical – da! Așadar, ridică un spital, române!

Cu excepția Germaniei, niciuna din țările lovite de COVID-19 nu a putut să-i facă față cu sistemul sanitar obișnuit. Toate țările care au vrut să-și salveze pacienții au suplimentat numărul de paturi: China, Spania, Franța, Italia, SUA. Sistemul medical din România este de obicei la limita de avarie. Acum riscă să se prăbușească, strivind la propriu pacienți și personal medical.

 

Dăruiește Viață, împreună cu donatorii, sponsorii și partenerii noștri, ridică un spital modular la Spitalul Universitar de Urgență Elias din București.

Astăzi începem ridicarea unui spital modular pentru pacienții cu COVID-19, în continuarea implicării noastre pentru a consolida sistemul medical din România în lupta cu coronavirusul. Spitalul modular va fi amplasat în curtea Spitalului Elias București, în baza acordului dat de conducerea acestuia, va fi finalizat în patru săptămâni, iar dotarea și funcționarea lui vor fi în sarcina Spitalului Elias și a Ministerului Sănătății. Proiectul spitalului modular a fost dezvoltat împreună cu partenerii Tesseract, IMSAT și Linde și poate fi replicat oriunde în țară.

Companiile se pot alătura cu o sponsorizare aici.

Donatorii din țară și din străinătate pot susține cu o donație aici.

„România are avantajul de a fi cu câteva săptămâni în urma celorlalte state, însă nu va evita vârful epidemiei pe care-l vedem în Italia și Spania. Atunci, mii de cazuri vor invada spitalele din România, deja supra-aglomerate și incapabile să-și protejeze pacienții din cauza infecțiilor și lipsei de aparatură medicală. Este esențial ca acest timp să fie folosit pentru a acționa în sensul în care au nevoie pacienții și medicii” - Carmen Uscatu

 

CRNk9R4wurP8qjfkC.avif

 

Dăruiește Viață a transmis deja propunerea de proiect Primului Ministru, Ludovic Orban, în data de 25 martie, în speranța că modelul va fi replicat și în Moldova și Transilvania. Sperăm la un răspuns pozitiv, ținând cont că punem la dispoziția statului român atât proiectul realizat de specialiști, cât și expertiza noastră și o parte din materiale.

„Fiecare dintre noi poate contribui de acasă la ridicarea acestui spital care va găzdui aprox. 50 de paturi pentru cazurile grave. Dacă ești companie poți face o sponsorizare pe site-ul Dăruiește Viață, la secțiunea sponsorizare, iar ca persoană fizică poți dona prin SMS, cu mesajul IMPREUNA, la 8826 sau pe site-ul nostru. Ne va lua patru săptămâni să asamblăm construcția, timp în care și criza va ajunge cel mai probabil în momentul său de vârf. Este important să ne mobilizăm rapid și, sperăm noi, să avem mai multe astfel de spitale în țară pentru a-i salva pe cei mai vulnerabili.” - Oana Gheorghiu

 

RIDICĂ UN SPITAL MODULAR ALĂTURI DE NOI!

Alătură-te cu o donație sau sponsorizare.

 

Pentru companii - contractul de sponsorizare aici

Pentru persoane fizice

  • Donație online aici
  • SMS la 8826 cu mesajul IMPREUNA pentru o donatie unică de 2 euro (doar pe teritoriul României)
  • Campanie proprie de fundraising pe https://www.daruiesteviata.ro/campanii

Donează pentru o șansă la viață

lei = 10 acțiuni