Inima ta dă ritmul schimbării | Sasha e foarte încântat că poate ajuta și alți copii să se vindece

Inima ta dă ritmul schimbării | Sasha e foarte încântat că poate ajuta și alți copii să se vindece

5 dec 2022 | 2 min
Poveștile pacienților

Un pic mai timid la începutul ședinței foto pentru campania Inima ta dă ritmul schimbării, totuși Sasha s-a mai destins până la final și ne-a arătat zâmbetul lui ștrengar. Oana, mama lui, i-a povestit despre #NoiFacemUnSpital și a fost bucuros să ajute alți copii să se vindece cum s-a vindecat și el.

Sasha are 7 ani și deja știe ce înseamnă dorul. Anul trecut, i-a fost descoperită o tumoră inoperabilă, lângă o arteră, pentru care a urmat tratament aproape 1 an la Spitalul Marie Curie. În toată perioada, au fost multe internări și externări.

Tumora nu era nici benignă, nici malignă, dar cu ajutorul echipei medicale au reușit să o păstreze în zona gri. Chimioterapie la spital, cortizon acasă, vitamina D și multe altele. Medicii au vorbit cu Sasha, i-au explicat situația astfel încât să colaboreze și să nu-i fie frică.

Cel mai greu i-a fost să stea departe de casă, de tatăl lui cu care are o relație foarte apropiată, de jocurile pe playstation 4. Oana glumește pe seama asta: „Băieții au program zilnic de omorât zombie”, dar îi pare bine să-i vadă împreună, pentru că „să stai în spital nu e o bucurie pentru nimeni”.

Dorul lui Sasha e acum mai prezent. După ce s-a întors Oana dintr-o delegație și a intrat pe ușă, el s-a dus instant către ea: „Mami, ce bine că ai venit acasă, mi-a fost dor de tine”. Oanei nu îi e ușor să aleagă o amintire care să fie cea mai frumoasă alături de fiul ei, pentru că astfel de momente de drăgălășenie sunt constante.

De #NoiFacemUnSpital știa dinainte, a și donat, dar în timpul internărilor îl putea vedea pe fereastră, vedea oamenii muncind. Speră ca pe Secția de Oncologie, care se va muta acolo, să nu mai fie la fel de înghesuit, iar copiii să aibă spații în care să uite că sunt la spital, să se deconecteze de la problemele lor.

La sfârșitul ședinței foto pentru campania de fundraising, Sasha a avut o singură întrebare: „Și când mai venim?” Ne dorim ca toți micuții pacienți, chiar dacă vor veni la Spital pentru tratament, să se simtă atât de bine și să se distreze la locul de joacă, cinema, studioul radio, muzeul rocilor, astfel încât la externare să întrebe același lucru.

 

Sasha și Oana, mulțumim. Împreună, #NoiFacemUnSpital, unul în care copiii să-și poată trăi copilăria, cât timp luptă cu boala.


Donează pentru o șansă la viață

lei = 10 acțiuni