Inima ta dă ritmul schimbării | Nisrin este recunoscătoare că a putut să o trateze pe ZiZi în România

Inima ta dă ritmul schimbării | Nisrin este recunoscătoare că a putut să o trateze pe ZiZi în România

5 dec 2022 | 2 min
Poveștile pacienților

La ședința foto pentru campania Inima ta dă ritmul schimbării a participat și o fetiță cu ochi atât de frumoși, încât ne-a cucerit imediat. ZiZi a ajuns în România, alături de familia ei, în vremuri grele, fugind de conflictele din Siria și căutând refugiu și siguranță în altă țară.

Însă părinții ei urmau să afle că asta nu era singura bătălie de dus. ZiZi a făcut febră mare și o durea gâtul, dar temperatura nu scădea, în ciuda tuturor medicamentelor și antibioticelor. O ambulanță a dus-o la spital, iar după teste și alte teste, a fost diagnosticată cu leucemie. Cum o fi să afli o astfel de veste într-o țară străină, unde nu vorbești limba?

ZiZi a fost tratată pe Secția de Oncologie a Spitalului Marie Curie de o echipă condusă de doamna Dr. Doinița Sfrijan. E în perioada în care descoperă tot ce o înconjoară, cu multă curiozitate și dorința de a învăța. Asta i-a lipsit cel mai mult, dar și interacțiunea cu ceilalți copii, din cauză că ar fi putut să ia vreo infecție.

ZiZi a răspuns bine la tratament, iar acum este bine, acasă. Îi place să deseneze, să danseze și să se joace cu fratele ei. Nisrin, mama ei, este foarte recunoscătoare să o vadă bine din nou: „Crede-mă, dacă aș fi în țara mea sau în orice altă țară arabă, fiica mea nu ar primi tratament în mod integrat și gratuit. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că m-a trimis în România, că am aflat de boala fiicei mele și că a fost tratată. Spitalul a fost excelent pentru noi, iar medicii și asistentele ne-au tratat ca și cum am fi români, nu sirieni. Le mulțumesc din tot sufletul.”

ZiZi a fost foarte entuziasmată de ședința foto pentru campania de fundraising, iar Nisrin crede că este foarte bine că la #NoiFacemUnSpital vor exista spații destinate copiilor: „Copiii au nevoie de puțină distracție după ce trec prin chimioterapie și durere. Sper ca toți copiii să fie sănătoși și să supraviețuiască acestei boli.”

 

ZiZi și Nisrin, mulțumim. Împreună, #NoiFacemUnSpital, unul în care copiii să-și poată trăi copilăria, cât timp luptă cu boala.


Donează pentru o șansă la viață

lei = 10 acțiuni