• en
  • fr
  • ro

Blog

Avem de strans 20 de televizoare pentru Sectia de Pediatrie a Institutului Clinic Fundeni

tv2

Pentru Sectia de Pediatrie a Institutului Clinic Fundeni avem nevoie de 20 de televizoare. In acest scop am demarat o campanie pe Facebook:

“La sectia de Hematologie a Institutului Clinic Fundeni sunt internati constant cate 40 de copii, alaturi de cate un parinte.

Daca pe partea de tratament medical si dotari lucrurile stau binisor si, oricum, ceea ce ar mai trebui facut necesita timp si costuri foarte mari, copiii internati aici au o nevoie extrem de simpla pentru ca timpul lor sa treaca mai usor. Acesti copii nu au acces la nicio forma de distractie – joaca afara si de multe ori chiar si interactiunea cu alti copii le sunt interzise. Singura forma posibila de divertisment pentru ei ar fi televizorul. Pana si inchisorile sunt dotate in momentul de fata cu asa ceva, dar spitalele, din nefericire nu, sau aparatele existente sunt foarte vechi si nefunctionale.

Te-ai gandit vreodata cat petrece un copil diagnosticat cu leucemie in spital? Este vorba despre 12 luni in primul an de tratament la un pacient cu risc crescut si minimum sase luni pentru o forma de risc standard.

In cele sase saloane mari de cate cinci paturi ar fi necesare cate doua televizoare per salon, in asa fel incat copiii sa poata privi la ceva in timp ce li se administreaza perfuziile si tratamentul dureros. De asemenea, mai exista patru rezerve de cate doua paturi in care ar mai fi necesar cate un televizor.

Pe scurt, necesarul ar fi de 20 de televizoare NOI cu diagonala de 80 – 100 cm, in asa fel incat cele 365 de zile petrecute in spital sa fie mai suportabile pentru copiii internati in Sectia Hematologie a Institutului Clinic Fundeni.

Daca nu ai un televizor nou “de dat”, da-ne macar un share, poate se gaseste un donator generos (sau mai multi)!”, am postat pe Facebook.

Va tinem la curent cu rezultatele!

Share on FacebookTweet about this on Twitter
11.06.2014 Nu sunt comentarii
Pe aceeasi tema:

Spune parerea ta

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.