• en
  • fr
  • ro

Blog

Alina, leucemie acuta limfoblastica (5)

V-am promis ca va tinem la curent cu starea Alinei, tanara de 25 de ani care este internata la Institutul Clinic Fundeni cu leucemie. Sambata ne-a trimis urmatorul mail, pe care, cu acordul ei, il publicam integral:

alina 25 ani 12

“ Au mai trecut doua luni de tratament,impartite intre spital si casa. Suna trist, dar nu se simte la fel. Chiar daca atunci cand sunt in spital nu ies deloc din camera, recuperez prin plimbari zilnice atunci cand imunitatea este mai buna. Psihicul unui pacient are nevoie si de astfel de momente, fara indoiala.

Totul este sa  stim sa facem totul cu masura si la momentul potrivit. M-am ferit de locurile foarte aglomerate, de microbi, de persoane racite, de frig, de soare, de stres, m-am odihnit, am mancat bine, m-am hidratat corespunzator, adica am avut grija de viata mea.  Orice complicatie cauzata de nerespectarea acestor reguli imi poate afecta tratamentul si am inteles acest lucru inca de la inceput.

Chiar si asa, exista reactii adverse ale medicatiei, dar nu trebuie sa ne descurajeze acele scurte stari de oboseala, greata, dureri sau caderea parului. Toate trec!

La opt luni distanta de prima zi a tratamentului pot zice ca ma simt bine si privesc cu speranta si credinta catre viitor.

Multa sanatate tuturor!
Cu drag, Alina”

IMG_20141109_150836

Foto: Institutul Clinic Fundeni  – Priveliste din salon – “Acelasi loc, acelasi spital, dar cu un peisaj in continua schimbare”, ne-a scris Alina.

Share on FacebookTweet about this on Twitter
10.11.2014 Nu sunt comentarii

Spune parerea ta

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.