• en
  • fr
  • ro

Blog

Vand Ministerul Sanatatii. Pret de pornire: 1 leu

Imi scriu mamele copiilor bolnavi de cancer. Aproape zilnic. Mame care si-au pierdut copiii dar si mame care acum se lupta pentru copiii lor aici, in tara, sau afara.

11707649_10205979212773711_5306409990623446478_n

Toate aceste mămici imi spun de lipsurile din sistem. O mamica mi-a povestit cum a asteptat 6 luni sa inceapa sedintele de radioterapie. A facut apoi doua sedinte si s-a stricat aparatul. A mai facut una si a venit Craciunul. Ar fi trebuit să revina dupa sarbatori. Copilul ei nu mai este.

O alta si-a pierdut un copil nascut prematur, din cauza lipsei unui incubator. Al doilea e bolnav de cancer. A fost gresit diagnosticat si tratat in Romania. A aflat asta cand a plecat in Germania. Se incearca acolo o minune.
Astazi m-a sunat o mamica. Lipseste din tara citostaticul Cosmegen.

O alta mamica are nevoie pentru copilul ei de radioterapie cu protoni. Nu se face. Insa o sfatuiesc sa plece in strainatate pe fonduri de la Ministerul Sanatatii. E prea tarziu, autoritatile s-au miscat greu. Se incearca acum la Cluj alte tratamente pentru copilul ei. Ea si-ar dori ca pe viitor sa se faca acest tratament și în România.

Cum suna oare viitorul? Ca prezentul suna asa cum spun aceste mame.

Carmen Uscatu

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
30.07.2015 Nu sunt comentarii

Spune parerea ta

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.