• en
  • fr
  • ro

Blog

Tudor Chirilă revine după șase ani în Clinica de oncologie de la Spitalul pentru Copii “Louis Țurcanu” din Timișoara

Tudor Chirilă și trupa Vama, alături de supraviețuitori în lupta cu cancerul și Asociația Dăruiește Viață, au pregătit o surpriză copiilor internați pe secția de oncologie de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara.

Vama la Spitalul Louis Turcanu_1

Eu sunt Diana și am 17 ani. Sufăr de cancer. Aș vrea să mă vindec. Ca să pot pleca acasă.

Diana in 2011

“Sunt Leonard. Am 8 ani. Am leucemie. Aș vrea să mă fac bine. Aș vrea să merg acasă.”

Leonard in 2011S

Sunt declarații din 2011 ale copiilor care, alături de Tudor Chirilă au ales să susțină campania 2% de strângere de fonduri pentru crearea primului Centru de excelență în tratarea cancerului la copii, din Timișoara.
S-au construit atunci trei camere sterile și un laborator de diagnosticare în profunzime a leucemiilor și a altor tipuri de cancer.

E anul 2017 și Diana, tânăra care în 2011 avea 17 ani, acum e asistentă medicală. A plecat astăzi de la muncă cu gândul că își va reîntâlni adolescența, că va reîntâlni copii, care ca și ea, se luptă acum să depășească cea mai grea perioadă din viața lor. Se gândește la toate mamele care stau alături de copiii lor. Emoțiile o cuprind când îl reîntâlnește pe Tudor, dar mai ales când, pe patul de spital, unde a filmat, în același salon, găsește o tânără, de aceeași vârstă pe care o avea ea, în urmă cu șase ani, și care îi seamănă izbitor. Se îmbrășisează și plâng. Lacrimi pline de speranță. “Exact ca în 2011, când în acea zi, Tudor, venind în spital, ne-a adus speranța” spune Diana printre zâmbete împărtășite micuților din saloane și lacrimi de împlinire, că în sfârșit poate și ea să-I încurajeze pe cei aflați în spital.

Diana_supravietuitoare in lupta cu cancerul

Leonard a fost și el în 2011 actor în spotul în care, alături de Tudor Chirilă, aducea în conștiința oamenilor situația dramatică în care se află un copil bolnav de cancer. Leonard s-a făcut bine dar, pentru că nu a uitat mâna întinsă de atâția oameni, când i-a fost greu, e acum alături de copiii internați la „Louis Țurcanu”. E în clasa a opta și vrea să intre la Mate-info pentru că îi plac calculatoarele. Spune râzând că i-a dat mamei block pe FB, că n-a vrut să vină azi, fiindcă nu știa cât bine îi va face, dar relația lor e mai presus de cuvinte. “Opt luni, zi și noapte, am stat în spital când am descoperit boala” ne povestește mama lui. Și apoi încă trei, și apoi la fiecare șase luni străbat drumul de la Târgu Jiu la Timișoara la control. Așa e viața lor și sunt fericiți.

Leonard_2016

Tudor Chirilă a rămas un susținător constant al campaniilor derulate de Asociația Dăruiește Viață, pentru creșterea șanselor la viață oferite bolnavilor de cancer din România.

Vama la Spitalul Louis Turcanu_2

Nu realizăm cât suntem de fericiți pentru că suntem sănătoși” e primul gând al lui Tudor. Alături de colegii lui de la trupa Vama, el trece prin fiecare salon. Caută pentru fiecare copil, pentru fiecare mama, o vorbă bună, o glumă. Nu se lasă până nu smulge un zâmbet adolescentei din salonul unde în urmă cu șase ani a filmat cu mai mulți copii pentru că și atunci, ca și acum, vrea spitale “ca afară”.
În perioada 2012 – 2016, 174 de transplanturi medulare s-au realizat la Clinica de Transplant din Timișoara. Asociația modernizează acum întreaga secție de hemato-oncologie de la „Louis Țurcanu”, pentru aducerea ei la standarde europene. Recompartimentează spațiile existente și construiește saloane cu două, maxim 4 paturi, grupuri sanitare și dușuri în fiecare cameră.
La București, Daruiește Viață va construi cea mai mare Clinică de Oncologie și Radioterapie. Cei interesați să susțină copiii și adulții bolnavi de cancer, prin intermediul nostru, o pot face în diverse moduri:
• să redirecționeze 2% din impozitul pe venit, completând Formularul 230 (pentru venituri din salarii) sau Formularul 200 (pentru PFA-uri și venituri din alte surse)
• să dea un SMS la 8844, cu mesajul “SPITAL”. Este o investiție de 2 euro/lună pentru Clinica de Oncologie de la Spitalul de Copii Marie Curie.
• Să ofere un Cadou cuiva drag din COLECȚIILE BURSA DE FERICIRE, donația reprezentând o carămidă la construcția Clinicii de Oncologie de la Spitalul Marie Curie.

Pentru mai multe informații sau întrebări legate de donații: 0729 999 777 | contact@daruiesteviata.ro

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
4.02.2017 Nu sunt comentarii
Pe aceeasi tema:

Spune parerea ta

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.