• en
  • fr
  • ro

Blog

Toată ziua mă joc ”De-a cuibarul plin”. Vrei să îți explic și ție cum se joacă?

– Vrei să vorbești cu mine, Giulia?

– Nu prea… Am de lucru la fermă. Mă joc ”De-a cuibarul plin”. Le dau mâncare la pui, la găini… Am și patru cocoși.

 

DSC_5850

– Ce frumos ești îmbrăcată! Îți place albastrul?

– Îmi plac multe culori: roz, mov, roșu, albastru, galben…

– Ce-ți place ție cel mai mult și mai mult să faci?

– Îmi place să colorez, să dansez, să ascult toate felurile de muzică. Dar cel mai mult îmi place să fiu… fermieră. Toată ziua mă joc ”De-a cuibarul plin”. Vrei să îți explic și ție cum se joacă?

DSC_5860

*

Îmi explică, dar nu înțeleg mare lucru. Îmi mai spune că, acasă, joacă acest joc împreună cu fratele ei mai mic. Mă gândesc – instantaneu – la mine și la fratele meu, la cocoșii, la găinile, la gâștele, la toate orătăniile pe care mama mea le crește în curtea casei noastre.

Mi-o imaginez pe Giulia hrănind găinile cu pricina. Sau puii cât pumnii ei de mici, scoși de o cloșcă după cotețe, fără s-o știe nimeni. Îmi doresc să o văd adunând ouăle proaspăt lăsate în cuibarele pline. Mi-o închipui certându-se cu un cocoș care, de fiecare dată când cineva îi invadează teritoriul, se înfoaie și se aruncă asupra intrusului. Mi-ar plăcea să o duc prin grădina mamei mele – să culeagă roșii coapte, ardei iuți, ba chiar și căpșune târzii. Să alerge prin livadă. Să-i citesc o poveste în timp ce amândouă am sta lungite pe o pătură, sub un măr.

Dar Giulia nici nu poate să se coboare azi, acum, din pat, căci boala i-a slăbit puterile mai mult ca altădată. Mă și mir cum de are putere să îmi explice cu un aer doct un joc pe care nu-l pot pricepe.

DSC_5867

– Ai înțeles cum se joacă ”De-a cuibarul plin” sau mai trebuie să îți zic o dată? mă întreabă Giulia, obligându-mă să-mi chem înapoi gândurile hoinare.

Mă cercetează secunde bune cu cei mai frumoși ochi – negri – pe care i-am văzut vreodată. Îmi ghicește debusolarea. Și-mi zâmbește.

Îngăduitoare.

Interviu realizat de Ioana Revnic | Foto: Alexandra Sandu


Investește în Bursa de Fericire și construiește alături de Asociația Dăruiește Viață prima clinică integrată de oncologie și radioterapie, la Spitalul de Copii Marie Curie. Oferă-le copiilor diagnosticați cu cancer cele mai bune condiții de tratament, pentru a primi mai multe șanse la viață!
https://www.bursadefericire.ro/investeste

 

 

 

Share on FacebookTweet about this on Twitter
4.09.2017 Nu sunt comentarii
Pe aceeasi tema:

Spune parerea ta

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.