• en
  • fr
  • ro

Blog

Sanatatea primeste mai putini bani in 2015. Cum explica ministrul Banicioiu scaderea

Ministerul Sanatatii va primi anul viitor mai putini bani decat in acest an, potrivit proiectului de buget pentru 2015, anunata de Guvern. Mai concret, pentru 2015, Ministerele Muncii, Dezvoltarii, Finantelor, Fondurilor Europene, Agriculturii, Mediului, Transporturilor, Economiei vor avea bugete mai mari decat in 2014. In schimb, vor avea bugete mai mici ministerele Sanatatii, Culturii si Administratiei si Internelor. Mai concret, Ministerul Sanatatii are un buget redus la 6,73 miliarde de lei (de la 7,97 miliarde de lei, respectiv 7,94 miliarde lei dupa rectificari in 2014).

banicioiu
Reprezentantii MS sustin insa ca bugetul alocat Ministerului Sanatatii si Casei Nationale de Asigurari de Sanatate pentru anul 2015 este unul echilibrat, care tine cont de realitatile din domeniul sanitar si de nevoile pacientilor.

“Perceptia privind scaderea fondurilor alocate este una eronata. Noi anul acesta am platit arieratele pentru medicamente, ca urmare transferul de fonduri catre Fondul National de Asigurari de Sanatate nu mai este necesar si aceste sume nu se mai regasesc in alocarea bugetara pentru anul viitor. Din contra, in anul 2015 pornim cu dublarea sumelor alocate pentru programele nationale de sanatate si investitii. De asemenea, bugetul acopera majorarile salariale anuntate. Asigur pacientii si profesionistii din sistem ca nu exista niciun motiv de ingrijorare, bugetul pe anul viitor fiind gandit pentru pacienti si cadre medicale”, a declarat Nicolae Banicioiu, ministrul Sanatatii.

Autor: Geta Roman

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
12.12.2014 Nu sunt comentarii

Spune parerea ta

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.