• en
 • fr
 • ro

Status proiecte

Radioterapie la cele mai inalte standarde cu ajutorul Centrului Amethyst si Daruieste Viata

Centrul Amethyst ofera radioterapie cu aparatura unica in Romania, bolnavii avand garantia unui plan de tratament bine gandit, cu o afectare minima a organelor si tesuturilor din zona tumorii. Cu ajutorul Asociatiei Daruieste Viata si al Amethyst Radiotherapy puteti beneficia lunar de cinci planuri complete de tratament, gratuit, in cadrul campaniei „Daruim speranta bolnavilor de cancer”, pana in martie 2015.

Cum functioneaza radioterapia

amethyst1

Radioterapia reprezinta folosirea radiatiei pentru a ucide celulele canceroase. In general, celulele canceroase sunt mai putin capabile sa se recupereze in urma radiatiei decat celulele normale. Se recomanda in aproape toate cancerele invazive, aproximativ 70% din bolnavii afectati de cancer avand nevoie de astfel de sedinte.
Uneori, radioterapia este administrata singură sau poate fi administrata impreuna cu alt tratament. Poate fi facuta inainte de operatie pentru a micsora tumora sau dupa operatie pentru a opri creşterea celulelor canceroase care ar putea ramane. Aceasta poate fi administrata, de asemenea, inainte, in timpul sau după chimioterapie sau tratamentul hormonal, pentru a imbunatati rezultatele generale.
Radioterapia paliativa are scopul de a micsora tumorile si de a reduce durerea sau de a ameliora alte simptome ale cancerului. Radioterapia paliativa poate, de asemenea, prelungi viata.

Medici pregatiti si aparatura de top

Insa, profesionalismul medicilor si calitatea aparaturii sunt esentiale pentru reusita tratamentului si, implicit, pentru supravietuirea bolnavilor. Centrul Amethyst ofera radioterapie cu tehnica de ultima generatie IMRT-VMAT, una dintre cele mai performante proceduri impotriva cancerului in momentul de fata. Aceasta tehnica are mai multe avantaje terapeutice, unul dintre acestea fiind timpul scurt al unei sedinte de radioterapie, de maximum 5-7 minute/sesiune, functie ce asigura acuratetea tratamentului, dar și confortul pacientului.

”Tipul şi cantitatea de radiatii pe care le primeste pacientul sunt calculate cu atentie pentru a distruge celulele canceroase, care sunt celule anormale. Acest lucru opreste divizarea normala a celulelor si, drept urmare, acestea sunt distruse. Tratamentul este planificat pentru a evita cat mai mult tesut sanatos posibil si pentru a distruge in proportie cat mai mare celulele canceroase”, explica specialistii Centrului Ameshyst.

Cum beneficiati de cele cinci tratamente gratuite

amethyst3

Prin cele cinci planuri de tratament oferite lunar gratuit prin radioterapie IMRT-VMAT, romanii bolnavi de cancer au șansa de a beneficia de una dintre cele mai performante metode de tratament din lume. Campania socială se desfășoară in perioada 8 septembrie 2014 – 31 martie 2015 și se adresează persoanelor cu varsta peste 18 ani, care sufera de afecțiuni oncologice diagnosticate recent și au recomandare de tratament prin radioterapie. Cele cinci planuri de tratament se pot realiza in cadrul Centrul Amethyst – Radiotherapy din București. 

Selectia cazurilor va fi realizata de o comisie oncologica prezidata de prof. dr. Christian Chiricuța, director medical al centrului oncologic, din care vor fac parte experți radioterapeuți și oncologi, membri atat ai Societatii Romane de Radioterapie si Oncologie Medicala, cat si a celei europene si americane: Dr. Radu-Emanuel Ion-Berceanu – medic specialist oncologie medicală, dr. Iuliana-Ramona Giurgiu – medic primar Radioterapie, dr. Ion Barbu – medic primar Radioterapie, Dr. Gabriel Ricu și Dr. Roxana Mustață – medici specialisti radioterapie.

Planul de tratament de care vor beneficia pacientii include: consultul medical inițial si intra-terapeutic, analiza dosarului medical, stabilirea strategiei de tratament in comisia oncologica, efectuarea CT-ului de planning, conturarea organelor de risc si volumul tumoral, stabilirea obiectivelor si a restrictiilor de doza, efectuarea calculului dozimetric si verificarea dozimetrica, sedintele de iradiere, asigurarea si controlul calitatii.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
22.12.2014 3 comentarii
Pe aceeasi tema:
 • marian 18.08.2015 at 15:56 / Răspunde

  In afara de ,,experti,specialisti dotari de5stele etc,, nimic,absolut nimic .Dupa 16 sedinte din 28 recomandate de catre ,,specialist,, si la 4 luni de la incetarea unilaterala a ,,prajirii,, fara mtiv a intestinelor(toate investgatiile premergatoare nu au relevat existenta metastazelor), sotia mea de 57 de ani se pregateste sa paraseasca aceasta lume.Trageti concluziile ce se inpun.!

  • bianca 28.09.2015 at 14:11 / Răspunde

   Am avut o campanie in care am incercat sa facem ceva pentru pacienti, dar din pacate nu putem oferi niciun fel de garantii pentru servicile respective. Nu suntem medici, dar ca incercam sa suplimenam ceea ce statul nu face. Multa sanatate sotiei dumneavoastra.

 • marian 6.10.2015 at 06:03 / Răspunde

  Daca nu sunteti medici, cum desfasurati ACEASTA activiate? Eu nu acuz calitatea sau probitatea profesionala a angajatilor ci relatia economica a firmei in raport cu casa de asigurari de sanatate. Pe intelesul tuturor, dorinta prioritara de a accesa cat mai mult din fondurile cu care casa (STATUL) subventioneaza aceste tratamente.Din 26.08,sotia mea a plecat intr-o lume mai buna,lipsita de patimi si nevoi.

Spune parerea ta

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.