• en
 • fr
 • ro

Blog

Protocolul de tratament in cazul arsurilor

Vedeti mai jos care este protocolul in cazul arsurilor:

 1. Evaluarea cailor respiratorii, care se efectueaza atunci cand exista arsuri ale fetei/gatului. Intubarea este necesara in general doar in cazul pacientilor inconstienti, al celor hipoxici care au inhalat mult fum sau al celor cu arsuri ale fetei si gatului. Toti pacientii cu arsuri severe trebuie sa primeasca oxigen suplimentar – 24 de ore .thermal-burn-disasterplan-prot_10848641
 2. Evaluarea circulatorie, care consta in oprirea hemoragiilor externe si identificarea potentialelor surse de hemoragie interna.
 3. Inlaturarea tuturor surselor de caldura si racirea ranilor mai noi de 3 ore, acoperind apoi pacientul cu un cearsaf pentru a preveni hipotermia.
 4. Estimarea procentului de arsura din suprafata totala a corpului.
 5. integu28
 6. Evaluarea excretorie, prin monitorizarea fluxului de urina (daca apare o urina de culoare purpurie, acesta poate fi un semn de insuficienta renala).
 7. Inserarea unei sonde nazogastrice pentru orice pacient cu arsuri pe mai mult de 30% din suprafata corpului sau orice pacient inconstient, in stare de soc sau cu arsuri pe mai mult de 20% din suprafata corpului, daca este pregatit pentru transport.
 8. Efectuarea de incizii de decompresiune, in cazurile in care acestea sunt necesare.
 9. Administrarea medicamentelor corespunzatoare.
 10. Ingrijirea ranilor.
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
23.11.2015 Nu sunt comentarii

Spune parerea ta

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.