• ro

PRIMUL SPITAL de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România

Suma estimată:

8.000.000 euro

Data lansării campaniei:
decembrie 2015
Data finalizării proiectului:
decembrie 2018

Beneficiari:

-> 2099 de internări în secția de Oncologie a Spitalului de Copii „Marie Curie”, înregistrate în perioada 2015 – 2016
Detaliile proiectului

Decembrie 2017

Asociația Dăruiește Viață a început lucrările de șantier pentru construirea PRIMULUI SPITAL de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România.

Este pentru prima dată când, în România, un ONG construiește un spital de la zero, exclusiv din donații și sponsorizări și este ultimul Crăciun în care 80% dintre firme mai pot decide să redirecționeze 20% din impozitul pe profit.

În România, 1 din 2 COPII BOLNAVI DE CANCER MOARE, în timp ce, în Europa 80% dintre ei TRĂIESC.

În contextul în care statul român nu a construit nimic în domeniul oncologiei pediatrice în ultimii cincizeci de ani, Asociația Dăruiește Viață și-a asumat misiunea de a ridica PRIMUL SPITAL de Oncologie și Radioterapie pentru copiii diagnosticați cu cancer din România.

Cu o investiție estimată la 8.000.000 de euro și o campanie de strângere de fonduri pornită din anul 2015, Asociația Dăruiește Viață a strâns aproape jumătate din sumă, a obținut avizele și a dat startul lucrărilor efective, în curtea Spitalului „Marie Curie” din București.

Un tur virtual al PRIMULUI SPITAL de Oncologie și Radioterapie pentru copiii diagnosticați cu cancer din România este disponibil la acest link.

Scopul proiectului:

La ora actuală, în România, nu există un centru de tratare a copilului bolnav de cancer care să beneficieze de toate serviciile necesare pe parcursul tratamentului acestuia: servicii de terapie intensivă, chirurgie, radioterapie și chimioterapie. Este important ca toate serviciile să fie în același loc, pentru a simplifica actul terapeutic și pentru a asigura tratament multidisciplinar.

În prezent, în secția de Oncologie a Spitalului “Marie Curie”, 31 de copii și 31 de părinți împart două toalete și două dușuri, secția este pe același palier cu o secție de ORL – lucru nepermis conform normelor medicale în vigoare, în secția de chirurgie generală sunt operați și copii cu cancer, iar secția de terapie intensivă deservește și secția de oncologie.

Mărturii despre ce înseamnă să fii părintele unui copil diagnosticat cu cancer în România sunt disponibile la acest link.

Rezultatele așteptate:

Clădirea va avea 8,000 mp, desfășurați pe subsol, parter și trei etaje pentru Oncologie și Radioterapie, care vor fi complet utilate și mobilate, conform celor mai moderne standarde.

Vor fi 52 de paturi în Secția de Oncologie pentru internare continuă, 10 paturi pentru secția de Chirurgie Oncologică, 25 paturi în Departamentul Ambulator, 10 Camere Sterile, 1 compartiment pentru Radioterapie, săli pentru activități educaționale și recreere, bibliotecă și cinema, iar părinții vor avea paturi lângă paturile copiilor, pentru a putea sta cu ei în spital, în condiții civilizate.

Conceptul arhitectural: „Ne-am propus să schimbăm conceptul spitalelor prin acest proiect. Când copiii intră în spital vor intra de fapt într-un spațiu al jocului, vom avea săli tematice, o terasă în aer liber, o bibliotecă, o sală de sport, unde copiii vor putea să aibă diverse activități, să nu se plictisească. Tema conceptului este „Copacul vieții” – în interior, copiii vor avea diferite lumi. Buncărul de radioterapie va fi o lume a apelor subterane, sau vizuina unui arici. Vom lansa și o aplicație, astfel încât copiii să poată avea contact și cu lumea exterioară atunci când sunt în spital. Ce ne dorim este ca în momentul când vin la spital, și copiii și părinții să nu aibă această teamă pe care o resimt acum.” (Arhitecta proiectului, Raluca Șoaită)

Cum ne puteți sprijini:

a. Companiile

Pentru finalizarea celui mai ambițios proiect de responsabilitate socială al momentului, Dăruiește Viață cere ajutorul companiilor să redirecționeze 20% din impozitul pe profit, până la 31 decembrie 2017.

Acum este ultima șansă! Orice redirecționare de până la 20% din impozitul pe profit la finalul lui 2017 contează enorm pentru realizarea acestui proiect la care muncim de doi ani. Doar prin implicare directă putem să facem ceva în România, unde sistemul medical este la pământ. 1 din 2 copii bolnavi de cancer moare, în timp ce în Europa 80% dintre ei trăiesc. Vă cerem ajutorul să salvăm un spital de Codul Fiscal! Fără donațiile companiilor, construcția și darea în folosință a acestui spital vor întârzia pe termen nedefinit”, a declarat pentru presă Carmen Uscatu, președintele Asociației Dăruiește Viață.

Redirectioneaza 20% din impozitul de profit datorat statului

b. Persoanele fizice

Investeste online

Transfer bancar:
IBAN LEI: RO08 INGB 0000 9999 0317 5286, ING Bank, sucursala București
IBAN EURO: RO68 INGB 0000 9999 0471 5148, ING Bank, sucursala București

Trimite un SMS la 8844 cu mesajul SPITAL și investește 2 euro/lună pentru construirea PRIMULUI SPITAL de Oncologie și Radioterapie Pediatrică

Poți opri donația lunară cu mesajul SPITAL STOP la 8844

* Suma alocată cauzei este de 2 Euro. Nu se percepe TVA pentru donațiile de pe abonament. În rețeaua Orange, pentru cartelele preplătite, TVA-ul a fost reținut la achiziționarea creditului. Pentru donațiile de pe cartele preplătite, în rețeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA.

Campania de SMS este realizată cu sprijinul Orange Romania, Vodafone Romania, Digi Mobil și Telekom.

Ai intrebări legate de donație? Te rugam să iei legatura cu noi: 0729 999 777 sau contact@daruiesteviata.ro.

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+