• ro

Prima clinica integrata de oncologie si radioterapie din Romania, la Spitalul de Copii „Marie Curie”

Suma estimata:

5.000.000 euro

Data lansarii campaniei:
decembrie 2015
Data finalizarii proiectului:
decembrie 2019

Beneficiari:

-> 2099 de internari in sectia de Oncologie a Spitalului de Copii „Marie Curie”, inregistrate in perioada 2015 – 2016
Detaliile proiectului

Statisticile arata ca in Romania, 1 din 2 COPII BOLNAVI DE CANCER MOARE. In Europa, 80% TRAIESC. In lipsa tratamentelor corespunzatoare si aplicate la timp, dar si din cauza infectiilor spitalicesti, copiii bolnavi de cancer din Romania au de 2 ori mai putine sanse la viata decat cei din tarile occidentale.

“Implicarea noastra, a Asociatiei Daruieste Viata, in proiectele de renovare si modernizare derulate la Spitalul de Copii Brasov si Spitalul de Copii “Louis Turcanu” din Timisoara arata ca se poate si in România, sunt exemple de bune practici pentru modernizarea unei institutii medicale de stat, conform standardelor europene. Copiii bolnavi de cancer sunt tratati, in Romania, in spitale cu toalete la comun, fiind supusi unui risc de infectii crescut. Am lucrat cu specialisti, am recompartimentat spatiul, pentru a crea saloane de 2 si 3 paturi, cu grup sanitar propriu, pentru a asigura circuitele prevazute in protocoalele medicale, am folosit materiale de cea mai buna calitate, pentru a asigura conditii optime de mentinere a igienei, iar designul are la baza terapia culorii, pentru a-i face pe copii sa se simta ca intr-un mare loc de joaca. Aceasta este abordarea pe care o avem si pentru construirea de la zero a primului spital dedicat copiilor bolnavi de cancer, la Spitalul Marie Curie din Bucuresti: asistenta medicala la standarde europene si grija pentru copii.”- Carmen Uscatu, presedintele Asociatiei Daruieste Viata

Scopul proiectului:

In Bucuresti nu exista un centru de tratare a copilului bolnav de cancer care sa beneficieze de toate serviciile necesare tratamentului: terapie intensiva, chirurgie, radioterapie si chimioterapie. Asociatia Daruieste Viata va construi de la zero prima clinica integrata de oncologie si radioterapie, la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Marie Curie.

Situatia initiala:

In sectia de Oncologie din Spitalul “Marie Curie”, 31 de copii si 31 de parinti impart doua toalete si doua dusuri, sectia este pe acelasi palier cu o sectie de ORL – lucru nepermis conform normelor medicale in vigoare, in sectia de chirurgie generala sunt operati si copii cu cancer, iar sectia de terapie intensiva deserveste si sectia de oncologie.

“Pe holul stramt al sectiei de oncologie din spitalul Marie Curie, Alexandra, Darius si Andreea se joaca. Ore, zile si luni in sir. Aici este lumea lor, din care de mult timp n-au mai iesit afara. Holul e si cabinet pentru medici si bucatarie. Aici sunt 31 de paturi, cu 31 de copii si tot atatia parinti, nevoiti sa se inghesuie noaptea langa ei in pat sau pe scaune.”  http://stirileprotv.ro/stiri/social/modalitatea-unica-in-europa-prin-care-poate-fi-renovata-sectia-de-oncologie-de-la-marie-curie-cum-sunt-tratati-aici-micutii.html

Rezultatele asteptate:

Clinica de Oncologie si Radioterapie de la “Marie Curie” va fi prima unitate medicala dedicata in intregime tratarii copiilor bolnavi de cancer din România, capabila sa asigure tratament multidisciplinar pacientilor si sa aiba impact asupra cresterii ratei de supravietuire, care in România este de sub 50%, una dintre cele mai scazute din tarile UE.

Centrul va avea 80 de paturi pentru chimioterapie, repartizate in ambulator si saloane cu toalete proprii, 4 camere sterile (pentru tratarea pacientilor cu imunitate scazuta pe parcursul tratamentelor) si 1 compartiment de radioterapie la subsol. Avand conceptul unui mall, clinica va integra un cinematograf, spatii de recreere, de joaca si educationale. In cazurile grave, copiii care sunt tratati cu radioterapie, chimioterapie, chirurgie sau chiar un transplant nu au voie sa iasa din spital pe perioade foarte indelungate, care pot ajunge si la un an.

Imunitatea scazuta ii face vulnerabili in fata riscurilor la care ii expun inclusiv persoanele care ii viziteaza din exterior, astfel incat, noua clinica va fi un mic univers de poveste, in care pacientii vor fi ajutati sa lupte cu boala, iar parintii vor avea locurilor lor special amenajate.

Cladirea va fi realizata astfel incat sa contribuie decisiv la starea psihica a pacientilor: ei vor fi internati intrand intr-un joc – Tree of life – si vor parcurge mai multe etape in afara tratamentului. Vor interactiona cu personaje, vor merge la scoala, vor avea activitati de socializare si educationale.

https://republica.ro/cum-arata-si-cat-va-costa-prima-clinica-de-oncologie-si-radioterapie-integrata-pentru-copii-din-romania

Update septembrie 2017

Incepand cu data de 12 septembrie se executa lucrari de demolare anexe si deviere a traseelor de utilitati. Se estimeaza ca aceste lucrari vor dura 6 saptamani.

In acest timp asteptam obtinerea avizelor de la PUD (Plan Urbanistic de Detaliu), ISC (Inspectoratul de Stat pentru Constructii) si ISU (Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta), pentru ca apoi sa cerem autorizatia de contructie de la Primaria Sectorului 4.

In situatia in care nu apar surprinze privind birocratia, speram sa putem face sapaturile pentru fundatie in data de 15 noiembrie.

Cum ne poti sprijini:

Redirectioneaza 20% din impozitul de profit datorat statului

Investeste online

Transfer bancar:
IBAN LEI: RO08 INGB 0000 9999 0317 5286, ING Bank, sucursala Bucuresti
IBAN EURO: RO68 INGB 0000 9999 0471 5148, ING Bank, sucursala Bucuresti

Trimite un SMS la 8844 cu mesajul SPITAL si investeste 2 euro/luna pentru construirea clinicii de oncologie de la “Marie Curie”.

Poti opri donatia lunara cu mesajul SPITAL STOP la 8844

* Suma alocata cauzei este de 2 Euro. Nu se percepe TVA pentru donatiile de pe abonament. In reteaua Orange, pentru cartelele preplatite, TVA-ul a fost retinut la achizitionarea creditului. Pentru donatiile de pe cartele preplatite, in reteaua Vodafone utilizatorii nu platesc TVA.

Campanie realizata cu sprijinul Orange Romania, Vodafone Romania si Digi Mobil,

Ai intrebari legate de donatie? Te rugam sa iei legatura cu noi: 0729 999 777 sau contact@daruiesteviata.ro.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+